Nyt

Torsdag blev den 34-årige franske jøde Eyal Haddad stedt til hvile i Beersheba i Israel. Haddad havde dobbelt statsborgerskab og slægtninge i Israel og Tunesien. Drabet på en jøde vækker bekymring i mange lande. Haddad er blot en i rækken af ​​franske jøder, der er blevet dræbt, fordi de er jøder. Men de franske myndigheder har i stigende grad problemer med at konfrontere antisemitisme blandt muslimer.

Men i Israel og blandt jøder rundt om i verden vækker sådanne drab opsigt. De har set det før og skyder skylden på antisemitisme.

Haddads nabo, en muslimsk mand identificeret som Mohamed Dridi, tilstod at have dræbt ham med en økse og forsøgt at brænde og begrave liget, ifølge en erklæring i denne uge fra National Bureau of Vigilance mod Antisemitism (BNVCA).

BNVCA sagde, at den mistænkte meldte sig selv til politiet og fortalte betjentene, at Haddad, som boede ved siden af ​​ham, skyldte ham 100 euro og ikke havde returneret dem. Senere tilstod han også, at han havde dræbt Haddad, fordi han var jøde.

På trods af Dridis tilståelse at have dræbt Haddad, fordi han var jøde, undersøgte efterforskerne også muligheden for, at angrebet ikke var fundamentalt antisemitisk, men resultatet af et skænderi mellem de to mænd, som tilsyneladende kendte hinanden godt.

Haddads bror Elior insisterede på, at drabet var antisemitisk.

»Han blev dræbt, fordi han var jøde. Han skyldte ikke penge eller noget,” sagde Elior til Channel 12 News. “Morderen arbejdede for ham.”

På trods af opråb fra det jødiske samfund over drabets brutalitet og dets tilsyneladende antisemitiske motivation, har de franske myndigheder forholdt sig tavse om sagen, hvilket har gjort jødiske grupper og Tunesiens chefrabbiner vrede.

Mord på jøder er ved at blive et mønster i Frankrig. To er blevet dræbt tidligere i år, hvoraf især drabet på Jeremy Cohen er tydeligt antisemitisk.

I slutningen af ​​maj sagde en fransk anklager, at den 89-årige René Hadjaj, der blev skubbet ud af sit vindue på 17. etager, muligvis er blevet dræbt, fordi han var jøde. Den 17. maj blev hans 51-årige nabo anholdt, men efterforskerne anklagede ham ikke for en racistisk forbrydelse.

I februar sagde slægtninge til Jeremy Cohen, en 31-årig fransk jøde, der døde efter at være blevet ramt af en sporvogn i byen Bobigny nær Paris, at hans død ikke var en ulykke, men resultatet af et antisemitisk angreb.

En pøbel jagtede Cohen, der forsøgte at flygte. Han ville ikke løbe over gaden og blive ramt af en sporvogn, hvis han ikke løb for livet.

I første omgang blev hans død rapporteret som en “fodgænger, der blev kørt over”, men videooptagelser frigivet af Cohens familie viste øjeblikke, der førte til hans død, og indikerede, at hændelsen kunne være blevet udløst af et overfald. I videoen ses Cohen blive angrebet af flere medlemmer af en stor gruppe, inden han løber væk fra menneskemængden og bliver ramt af en modkørende sporvogn.

Mordet på Sarah Halimi i 2017 vakte opsigt, og det samme gjorde dommen. Morderen råbte Allahu Akbar, men slap for straf, fordi han havde røget marihuana. Macron fik ændret loven bagefter. Men så var det for sent.

ANNONSE

Halimis mord vakte særlig forargelse, efter at morderen, der havde råbt “Allahu akbar” (“Gud er størst” på arabisk) på tidspunktet for angrebet, undgik retssag, fordi en dommer fastslog, at han var påvirket af cannabis og derfor ikke var kriminel. ansvarlig.

Frankrig har Europas største antal jøder, 500.000,  men de unge forlader republikken. De tror ikke længere på, at de har en fremtid i Frankrig. Vesteuropa risikerer at blive Judenrein, som nazisterne ønskede.

 

https://www.timesofisrael.com/french-jewish-man-killed-in-suspected-antisemitic-attack-buried-in-israel/?utm_source=article_hpsidebar&utm_medium=desktop_site&utm_campaign=liveblog_entry

 

 

ANNONSE