Nyt

En meningsmåling i Frankrig viser, at to ud af tre støtter Israel og ønsker, at de afslutter jobbet. Det er opsigtsvækkende i betragtning af, hvor højrøstede den palæstinensiske fløj er, og de slogans, der markerer husmurene.

Forleden viste en meningsmåling i avisen Le Figaro, at næsten to ud af tre af de franske adspurgte mener, at Israels mål om at eliminere Hamas er berettiget, og at intensiveringen af ​​de israelske angreb ikke har ændret deres holdning afgørende.
Frankrig har oplevet en eksplosion i antisemitiske slogans og angreb på jøder. Det er tvivlsomt, om disse ikke har haft en kontraproduktiv effekt på befolkningen. De kan ikke lide jødehaderne, uanset om de er venstreorienterede eller muslimske.

Det franske indenrigsministerium, som en måned inde i konflikten rapporterede om en eksplosion i antallet af antisemitiske handlinger med over 1.500 tilfælde, har siden holdt sine kort tæt på kroppen. Siden da er der ikke offentliggjort tal.

ANNONSE

På universitetet i Nanterre i udkanten af ​​Paris, hvor ungdomsoprøret spirede i maj 1968, tvinger krucifikser og slogans på væggene som “død over jøderne” de jødiske studerende til at dukke sig. I Toulouse blev en jødisk elev mødt med ordene “beskidte jøde, dø” på sin mappe efter en pause, og selv på eliteskolen Science Po i Paris blev en elev anmeldt for at opfordre til vold mod jøder.
https://jyllands-posten.dk/international/ECE16675490/frygt-for-spredning-af-gazakrig-til-frankrig/

Både mordene på den 16-årige Thomas Perotto og læreren Dominique Bernard rammer den franske befolkning og ryster den. Det opfattes som en del af kulturkrigen mellem Vesten og islam.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag