Nyt

“Hamas … De er fandme de eneste der gør noget,” skriver sygeplejersken Linda Amaliyah Morville. Hun krydrer sine ord med flere ‘hjerte-smileyer’.

Ingen kan være i tvivl om den hjertevarme og opbakning, der tilflyder Hamas fra den 27-årige sygeplejerske.

Hamas er den islamistiske terrorgruppe, der stod bag det blodige angreb på Israel 7. oktober 2023. Terrorangrebet kostede mindst 1500 mennesker livet – hovedsageligt jødiske børn, kvinder og mænd.

De israelske myndigheder mener, at Hamas lige nu har over 200 jødiske gidsler i sin varetægt. Heriblandt en dansk statsborger med jødisk baggrund, der er i livsfare.

Hamas anses som en terrororganisation af EU og USA.

I Danmark kan det føre til straffesager, når der udtrykkes støtte til terrororganisationer som Hamas. Den 27-årige sygeplejerske, Linda Morville, er sandsynligvis på kant med loven, når hun efterlyser opbakning til Hamas på de sociale medier.

“Og ingen hjælper dem (Hamas, red.). Jamen for helvede en verden,” skriver Linda Amaliyah Morville på Facebook. Denne gang er udsagnet garneret med grædende smileyer og brudte hjerter.

Linda Amaliyah Morville har to børn. Hun fik tilladelse til at arbejde som sygeplejerske i sommeren 2022. Den 27-årig sygeplejerske oplyser, at hun arbejder på ‘ortopædkirurgisk afdeling 109’.

Der er højst sandsynligt tale om Ortopædkirurgisk afdeling 109 på Hjørring Sygehus. Hjørring Sygehus hører under Aalborg Universitetshospital og Region Nordjylland.

*

Bekymrede borgere, der ønsker at få afklaret Aalborg Universitetshospitals holdning til islamisk terror og Hamas, kan kontakte ledelsen her:

Per Christiansen
Hospitalsdirektør, Aalborg Universitetshospital
E-mail: per.christiansen@rn.dk

eller

Mads Duedahl
Regionsrådsformand, Region Nordjylland
(Venstre)

Telefon: 2440 2418
E-mail: mads.duedahl@rn.dk

ANNONSE