Nyt

En intensivsygeplejerske med mellemøstlig baggrund vækker i disse timer stor forargelse i det norske samfund.

48-årige Sam Suleiman, der arbejder på Ålesund Sygehus, har lagt et foto på de sociale medier, hvor han viser en tatovering på venstre arm – med navnet på terrorgruppen Hamas.

Fotoet blev ifølge norske medier lagt på Instagram efter det blodige angreb 7. oktober 2023, hvor terrorgruppen Hamas dræbte mindst 900 mennesker i Israel.

Endvidere er mindst 100 mennesker taget som gidsler af terrorgruppen, og de er i overhængende livsfare. Babyer, børn, ældre mennesker, kvinder og mænd er blandt gidslerne.

På fotoet skriver sygeplejersken Sam Suleiman, at Hamas-terroristerne er hans brødre, og at islamisterne skal “rydde op” i “det gamle Palæstina”. Sam Suleiman hentyder åbenlyst til at udrydde og dræbe “zionister”, der er en betegnelse for jøder, der støtter staten Israel.

Sam Suleiman har taget det kontroversielle foto på en hospitalsstue på Ålesund Sygehus. Den arabiske indvandrer er iklædt sygehusets arbejdsuniform. I baggrunden ses avanceret hospitalsudstyr fra blandt andet elektronikvirksomheden Philips.

ANNONSE

Kommunikationsdirektøren hos det lokale sundhedsvæsen, May-Helen Molvær Grimstad, bekræfter til norske medier, at Sam Suleiman er ansat som vikar på Ålesund Sygehus.

48-årige Sam Suleiman har baggrund i Libanon, der traditionelt huser mange palæstinensere. Han er søn af indvandrerkvinden Fatima Suleiman, der arbejdede for Ålesund Kommune indtil foråret 2019.

Sam Suleiman har tre søskende. Heriblandt broren Ramsy Suleiman, der har medvirket i den norske udgave af realityprogrammet Big Brother.

Sam Suleiman har en gloværdig boksekarriere bag sig med over 70 kampe i ringen. Som 15-årig begyndte Sam Suleiman med at bokse, og han var på et tidspunkt nummer fire på ranglisten i Norden.

Det er ikke unormalt, at især utilpassede mellemøstlige indvandrere dyrker kampsport. Islamisk Stat-terroristen Omar El-Hussein, der dræbte to mænd ved henholdsvis Krudttønden og Synagogen i København, var en ivrig thaibokser.

Som 30-årig stoppede Sam Suleiman boksekarrieren og uddannede sig til sygeplejerske på ‘Høgskolen i Ålesund’.

I 2013 blev Sam Suleiman videreuddannet til intensivsygeplejerske. En særlig betroet hospitalsstilling, hvor sundhedspersonalet drager omsorg for særligt behandlingskrævende patienter, der ofte er i livsfare og ikke ved bevidsthed.

Sam Suleiman har beskrevet sig selv som en “vildbasse” i sine unge år, og han har optrådt som rollemodel i norske medier.

Sandheden er, at Sam Suleiman støtter massedrab fra en islamisk terrorgruppe i Mellemøsten, der vil udrydde jøder.

De norske myndigheder oplyser, at de undersøger den urovækkende sag med den terrorglade arabiske sygeplejerske.

Kommunikationsdirektør May-Helen Molvær Grimstad slår fast, at sygeplejersken Sam Suleiman har udtrykt sin personlige holdning.

Norske patienter kan med rette være nervøse for deres behandling i sundhedssektoren.

ANNONSE