Tavle

Avisen Göteborgs-Posten interviewede en somalisk mand, der bor i Lerum ved Gøteborg med sin familie. Jamma Abdikadir Jamma, hans kone Asha Mohamed Ali og deres ni børn kom til Sverige i februar 2021 som FN-flygtninge. De fik derefter midlertidig bolig i en villa i Lerum.

Nu skal de dog flytte ud af dette hjem og ind på et andet opholdssted, som de svenske myndigheder giver dem. Abdikadir Jamma udtrykker bekymring for, om hans store familie får plads nok i det nye hjem, da de venter deres tiende barn til maj.

Den uafhængige journalist Joakim Lamotte var ikke tilfreds med Göteborgs-Postens journalistik i denne sag. Han rejste derfor for selv at tale med familien for at få flere svar. Lamotte påpeger, at ni og snart ti børn er meget at forsørge, hvis man ikke har arbejdsindtægt. Hvorfor har du fået så mange børn, spørger han den somaliske far.

ANNONSE

Jamma Abdikadir Jamma forklarer via tolk, at familien ernærer sig af børne- og ungeydelsen, plus diverse bidrag fra kommunen, der hertil kommer. “Sådan lever de”, opsummerer tolken.

ANNONSE