Nyt

Forfatteren David Ickes søn offentliggjorde torsdag et opslag på Twitter, hvor han meddelte, at hans far var blevet nægtet adgang til EU og Schengen-området. Afgørelsen gælder for en periode på to år.

Icke, der er blevet kendt for sine klare holdninger mod covid-restriktioner, globalisme og World Economic Forum (WEF), ønskede at besøge Holland, fordi han var inviteret til at holde en tale ved en regeringskritisk demonstration, der skal afholdes i Amsterdam næste søndag .

David Icke har tidligere kritiseret den hollandske regering, og i et interview med London Real i august hævdede han blandt andet, at den hollandske premierminister Mark Rutte er “totalt ejet af World Economic Forum”, fordi Rutte hjælper den hollandske stat med at konfiskere jord fra landets landmænd, noget som ifølge Icke er med til at skabe hungersnød i Europa.

ANNONSE

Men nu slår den kritiserede regering Icke tilbage og nægter ham indrejsetilladelse. Ifølge den hollandske nyhedskanal RTL Nieuws står landets regering bag beslutningen efter at have hørt migrationsmyndigheden IND og det hollandske politi. Politiet betragter Icke som en “risiko for den offentlige orden”, og landets migrationsmyndighed har vurderet Icke som en “niveau tre terrorist”.

”Hvis der er konkrete indikationer på, at en udlænding udgør en trussel mod den offentlige orden eller den nationale sikkerhed, kan IND beslutte at registrere en udlænding i Schengen Information System (SIS II) som en udlænding, der ikke kan optages i Schengenområdet. Som følge heraf bliver udlændingen nægtet indrejse ved grænsen,« skriver IND i en kommentar til RTL Nieuws.

At nogen bliver nægtet adgang til Holland er usædvanligt, ifølge RTL Nieuws. Tidligere er kun få islamistiske imamer blevet nægtet adgang.

Stemmer i sociale medier mener nu, at det er Ickes kritik af globalismen, der er årsagen til, at han bliver nægtet adgang til Holland og EU.

Kritikere, der anklager den britiske forfatter for konspirationsteorier og tilsløret antisemitisme, det sidste noget Icke selv afviser, må også antages at have banet vejen for beslutningen.

ANNONSE