Nyt

Migranter ombord på et fartøj er i ferd med at blive plukket op af et skib tilhørende den spanske NGO-en Proactiva Open Arms / Foto: Wikimedia Commons

Hollands regering anklager Italien og Grækenland for manglende registrering af to tredjedele af de migranter, der kommer til de to lande, skriver The Times’ Bruxelles-korrespondent Bruno Waterfield.

At registreringen har været mangelfuld tidligere, står forholdsvis klart for alle. Middelhavslandene havde for vane at vinke migranterne videre, i frustration over manglende hjælp til at håndtere situationen ved Europas sydkyst, men de hævder overfor deres europæiske partnere, at situationen er en helt anden nu.

Det fæster Nederlands migrationsminister ikke særlig stor lid til:

In a letter seen by The Times, Mark Harbers, the Dutch migration minister, challenged the assurances given by the European Commission that “the registration and fingerprinting of migrants arriving in Greece and Italy has reached a rate of almost 100 per cent”.

Baggrunden for Harbers’ anklage er statistisk:

“Ninety-five per cent of irregular migrants and asylum seekers arrive from other Schengen states. Only one third have been registered previously. This means about two thirds still manage to enter and travel through other member states undetected and unregistered, despite all measures taken to improve registration.”

Dette har ifølge den hollandske minister to alvorlige konsekvenser: Hans eget land bliver ude af stand til at returnere asylsøgere, som er rejst tværs over kontinentet, tilbage til det første sikre ankomstland, og når dette er situationen får Europa endnu større tiltrækningskraft på migranterne. 

Hollands kritik er selektiv: Hvor er brodden mod hende, der øgede tiltrækningskraften massivt i 2015? Hollands regering er i stedet irriteret på de stater, som gør alt hvad de kan for at gøre tiltrækningskraften  mindre: 

ANNONSE

The Dutch government also said that Hungary, Poland and other countries that were not abiding by EU migrant quotas aimed at sharing the refugee burden should have their funding cut.

EU-staterne fortsætter kort fortalt det sorteperspil, som består i at skændes og forsøge at vælte migrantbyrden over på andre. 

I mellemtiden står migrantporten til Europa åben.

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

 

ANNONSE