Dag: 29. juli 2022

Halfdan Egedius (1877-1899) Illustrasjon for Snorre-utgaven av 1899. Halfdan Egedius’ best kjente verker er sannsynligvis hans Snorre-illustrasjoner, der ganske mange av dem har slaget på Stiklestad, kong Olavs fall og hans gravleggelse som motiv. Den første gravleggelsen er omtalt i avsnitt 210, 238 og den første helgenerklæring i 244 i Olav den helliges saga i […]

Les Mer...

Efter at Renaud Camus skrev bogen Le Grand Remplacement om den store utskiftningen av Europas befolkning, blev han anklaget for rene konspirationer, og alle henvisninger til teorien blev afskrevet som højreekstremisme. Men virkeligheten kan ikke længere skjules.

Les Mer...

Den jødiske studerende Danielle Greyman fik forkastet et vigtigt essay på Leeds University, fordi hun ikke gav Israel skylden for Hamas’ forbrydelser mod palæstinenserne.

Den 23-årige studerende, som aldrig tidligere var dumpet på et essay på universitetet, blev tvunget til at tage modulet igen. Dette bestod hun, men hun fik ikke sin bachelorgrad i tide til at få en plads på en kandidatuddannelse ved Glasgow University.

Les Mer...

Johan Halvorsens (1864-1935) Suite ancienne 0p. 31 er basert på komponisten scenemusikk til Ludvig Holbergs (1684-1754) komedie Barselstuen (utgitt 1724). og er tilegnet Holbergs minne. Det norske Kringkastingsorkestret spiller under ledelse av Ari Rasilainen.

Les Mer...

Mette Frederiksen har allerede gjort sit yderste for at profitere af Vingegaards sejr i Touren. Man skulle næsten tro, det var hende, der havde vundet. Men man skal ikke glemme, at også den nykårede partichef, Inger Støjberg, har sine rødder i den jyske muld, og det vil hun sikkert gøre alt for at understrege.

Les Mer...

Den 23. juli holdt Viktor Orban en meget omtalt tale i Rumænien. Det, de vestlige medier især har opfanget, er, at Orban sagde, at han ikke ønskede, at Ungarn skulle være præget af «blanding af racer». Manglen på velvillig fortolkning er til at tage og føle på.

Les Mer...

After America’s humiliating defeat in Afghanistan and the “far too little, too late ” response to Russia’s aggression in Ukraine, any cancellation of Pelosi’s visit to Taiwan would be seen the world over as yet another spineless US surrender.

Les Mer...