Kopierede/fra hoften

For et par årtier siden var George Bush venstrefløjens hadeobjekt nummer 1, og DR2-dækningen af valgkampen i 2004 indeholdt flere pseudo-dokumentarer om Bushs iboende ondskab. Den daværende DR2-chef hed Gitte Rabøl, der nogle år senere blev ‘mangfoldighedskonsulent’ på DR. En stilling til 2,1 millioner licenskroner, årligt.

Hendes datter Laura Byager Rabøl blev også journalist, og er nu endt på TV2. Hun skriver mest om underholdning, og det er måske godt, når nu hun ikke forstår forskellen mellem ‘abortforbud’ og nærdemokrati: Superstjerner protesterede mod abortforbud på Glastonbury: – Fuck Højesteret!

Artiklen er som sådan uinteressant, men et godt eksempel på USA-dækningen. Alle hyler om ret til abort, og gør konservative dommere til skurke. Det var ni hvide mænd der stod bag Roe vs Wade, og det var et mere divers Højesteret, der omstødte kendelsen. Uanset hvad, så burde man jo sådan set prise sig lykkelig over, at tilfældige dommere ikke skal bestemme hvad folk beslutter lokalt i delstaterne. Hvis folk i Oklahoma (eller Færøerne) mener abort skal være ulovligt, så må det i sagens natur afspejle sig i gældende lov. Det kaldes demokrati.

ANNONSE

I øvrigt. Hvis Danmark var en delstat i USA, så ville vi være en delstat med en restriktiv abortlovgivning. USA er et splittet land, men det er som om det faktum kun når de danske medier, når venstrefløjen ikke får sin vilje.

 

Abortlovgivning i amerikanske delstater, 2022)

ANNONSE