Nyt

Rasmus Paludan har planlagt at demonstrere flere steder i Sverige henover påsken, og hvis Sverige indsætter militæret, så skal det nok lykkes. Der cirkulerer flere videoer fra uroligheder i Linköping, hvor lokale muslimer gik amok allerede inden Paludan ankom. Flere politibiler blev smadret, og politiet måtte flygte – eneste alternativ, når nu de ikke vil håndhæve voldsmonopolet. Fra Samnytt – Korankravaller i Linköping – poliser flyr när polisbil sticks i brand: ‘Vi har backat undan’.

“Under torsdagseftermiddagen utbröt kravaller i ‘utsatta området’ Skäggetorp i Linköping. Den tändande gnistan var den danske politikern Rasmus Paludan som planerat en manifestation i den invandrartäta stadsdelen. …

På videoklipp syns hur uppretade invandrare tagit sig upp på taken till ett flertal polisbilar medan de skanderar det islamistiska stridsropet ‘Allahu akbar’. Andra videoklipp visar hur polisfordon blir sönderslagna.

Bland annat har en polisbil stuckits i brand av de uppretade muslimska demonstranterna.”

Optøjer i multikulturelle Linköbing, torsdag; Foto: Brottsplats Stockholm

Mere

“Mindst otte personer er fredag anholdt, i forbindelse med at Rasmus Paludan, leder af partiet Stram Kurs, har afbrændt koraner i Rinkeby, som er en forstad til Stockholm. …. En er anholdt for brud på knivloven. … Da Paludan efter pausen brændte endnu en koran af, begyndte folk at kaste sten mod ham. Derefter blev han ført væk fra pladsen.” (Politiken, 15. april 2022)

“Vid 17.30-tiden ska ungefär 200 personer ha samlats vid Sveaparken. På sin hemsida skriver polisen att man det kastas stenar och bangers. Personer har också försök ta sig igenom polisens avspärrningar. Vid 18.30-tiden rapporterar Nerikes allehandas reporter på plats att polisen tvingats retirera: ‘Det är fullständigt kaos.’ – Det är väldigt stökigt här och det är stora oroligheter. Större grupperingar har rivit sönder kravallen, säger polisens presstalesperson Diana Qudhaib.”(Aftonbladet, 15. april 2022)

ANNONSE

Mest læst