Nyt

Putin har sat alt ind på at få ‘afnazificeret’ Mariupol, og får blandt andet hjælp fra den tjetjenske Kadyrov-milits. I krigspropagandaens tåge kan vi ikke vide om de virkelig er ‘Europæisk IS’, men billedet herunder er taget fra en video de selv har lagt op. Bemærk lydsiden – der råbes ‘Allahu Akbar’.

En historie fra Kristeligt Dagblad – Slutspillet om Mariupol har fået et brutalt, islamistisk islæt (kræver login).

“Mens EU-præsident Charles Michel i går i anledning af den ortodokse påske bad Ruslands præsident, Vladimir Putin, om at sikre en evakuering af civile i den belejrede ukrainske havneby Mariupol, føjede tjetjenske krigere et element af hellig krig til ødelæggelserne ved under ‘Allahu Akbar’-råb at erklære Mariupol for ‘befriet’.

… Den tjetjenske enhed Kadyrovtsy, som kæmper på russisk side i Mariupol, lægger ikke skjul på, at den er stolt af sine ødelæggelser.

En ordre om at ødelægge og udrense Mariupol er opfyldt. Ordren fra præsident Putin er opfyldt, Kadyrovs ordre er opfyldt,’ siger en kriger i en video offentliggjort af den tjetjenske leder, Ramzan Kadyrov. Manden er angiveligt en tjetjensk politiker og står i videoen foran en brændende bygning og er omgivet af militsfolk.”

ANNONSE