Nyt

 

En person blev myrdet i et blodigt knivangreb sent lørdag eftermiddag. Et vidne antyder, at blodig islamisme kan være et motiv.

En 19-årig mand har mistet livet og mindst ni er sårede, efter en 33-årig afghansk migrant gik amok med en køkkenkniv og et ‘grillspyd’ ved en metrostation i den franske by Villeurbanne, der er en forstad til Lyon.

Omkring klokken 16.30 går indvandreren Sultan Marmed Niazi til angreb på folk ved et bustoppested. En 19-årig mand skal til en musikfestival og venter på sin bus. Knivmanden dræber teenageren i en blodrus.

“Det hele virker tilfældigt,” fortæller et vidne til knivdramaet.

Der er omkring 30 mennesker på gerningsstedet under angrebet. Ni mennesker bliver såret. Tre af de sårede er i kritisk tilstand lørdag aften.

Et kvindeligt vidne med blod på tøjet fortæller, at et offer er knivstukket i maven, og at en mand samt en ældre kvinde blev ramt af kniven i hovedet.

“Der var blod overalt”, fortæller den chokerede kvinde til avisen The Guardian.

Vidner omringer gerningsmanden, som derefter smider sine stikvåben på jorden. Franske politibetjente anholder kort efter den 33-årige Sultan Marmed Niazi.

Et øjenvidne fortæller til den lokale avis Le Progrés, at den afghanske mand tilsyneladende har et islamisk motiv, da han angriber sine ofre:

“De (ofrene, red.) læser ikke koranen,” erklærer gerningsmanden under angrebet.

I lang tid er der rygter om en medgerningsmand på fri fod. Men det afviser den franske anklagemyndighed lørdag aften.

Europas befolkninger er endnu engang ramt af den ukontrollerede indvandring fra muslimske lande.

Den franske højrefløjspolitiker Marine Le Pen sætter ord på situationen i Frankrig:

“Vores naive og slappe indvandringspolitik er en stor trussel mod det franske folk,” erklærer Marine Le Pen.

I maj blev Lyon ramt af et muslimsk terrorangreb, da en bombe eksploderer på en travl gade. 14 personer bliver såret i bombeangrebet – heriblandt en otteårig pige.

Politiet fænglser efterfølgende den 24-årige Mohamed Hichem Medjoub fra Algeriet. Den muslimske mand fortæller, at han har sværget troskab til Islamisk Stat.

(Knivdramaet i Lyon udvikler sig hele tid. Der tages forbehold for ændringer og nye oplysninger).

***

Frankrig er ramt af en række knivangreb. Gerningsmændene er migranter fra muslimske lande:

– Paris, september 2018: Den 31-årige afghanske statsborger Shafiullah Mir Zaman Noorzada sårer syv tilfældige personer i et knivangreb. To af ofrene er britiske turister.

– Paris, august 2018: Den 36-årige migrant Kamel Salhi dræber to mennesker og sårer et tredje offer i et blodigt knivangreb. Islamisk Stat tager ansvaret for angrebet. Franske myndigheder har haft Kamel Salhi under terrorovervågning i et par år.

ANNONSE

– Perigueux, august 2018: En 19-årig afghansk migrant sårer fire mennesker i et knivangreb.

– La Seyne-sur-Mer, juni 2018: En 24-årig kvindelig migrant råber ‘Allahu akbar’ og sårer to mennesker i et knivangreb i et supermarked. Den muslimske kvinde er iført sort tøj, da hun knivstikker en person i brystet. Et andet offer bliver ramt i øjet.

– Paris, maj 2018: En 21-årig muslimsk mand råber ‘Allahu Akbar’ og dræber en 29-årig mand. Fire andre personer bliver såret i knivangrebet, som Islamisk Stat tager ansvaret for. Den tjetjenske muslim Khamzat Azimov bliver skudt og dræbt af politiet.

Man skal være både døv og blind, hvis man ikke kan se det blodige mønster i disse begivenheder.

Se også
Enhedslisten holdt fest hjemme hos borgmesteren: Endte i sexanklager og sanseløs druk

ANNONSE