Kopierede/fra hoften

Øko-leninist Andreas Malm, forfatter til How to Blow Up a Pipeline, 2021)

Hvis en svensk højreorienteret skrev en bog, der opfordrede til angreb på asylcentre, som en form for selvforvar, så ville den næppe blive oversat til dansk. Der ville ganske enkelt ikke være et dansk publikum. Malms kamp mod det folkelige demokrati skal dog nok inspirere venstreorienterede klima-radikale rundt omkring i landet, men kernelæseren går jo på universitetet. Christian Bennike anmelder en nyudgivet dansk oversættelse af Andreas Malms voldsopfordrende kampskrift i seneste udgave af Weekendavisen – Demokrati for tabere (kræver login).

“Bag enhver Martin Luther King står en Malcolm X med gevær i hånd, og hvis klimabevægelsen skal lykkes, hvis vi ikke bare skal se passive til, mens verden brænder, og CO2-udledningerne bliver ved med at stige, må vi gå i gang med at sabotere og ødelægge kraftværker og olierørledninger. Det er argumentet i svenske Andreas Malms bog Sådan sprænger man en rørledning i luften, som netop er udkommet på dansk. …

Klimaaktivister skal ikke bare synge og tweete, de skal være en trussel og en ‘investeringsrisiko’, som Malm skriver. De skal ’skade og ødelægge CO2-udledende anlæg. Sætte dem ud af produktion, hive dem fra hinanden, smadre dem, brænde dem eller sprænge dem i luften’.Det er en form for nødværge, skriver han, ’selvforsvar’.”

 

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden

Bidens store bagslag