Nyt

(Erfan Ash Alefi, herboende afghaner, nyuddannet politikadet, 2019; Dokumentation: Instagram)

 

Statsanklageren i København fortæller på Twitter, at Retten i Nykøbing har idømt en 25-årig fhv. politikadet’ fire måneders fængsel, blandt andet for ‘besiddelse og salg af doping, tyveri af en politiradio og for flere gange mod betaling at have videregivet fortrolige oplysninger fra politiets registre’. TV2 Øst har tidligere fortalt, at politikadetten gav den medtiltalte ‘en bærbar politiradio’, der indgår i ‘politiets krypterede radiosystem, Sine’. En Motorola-radio, der ifølge anklageskriftet var blevet stjålet på politistationen i Rødby, Færgestationsvej 8.

Politikadetuddannelse blev etableret for at aflaste politiet, og den seks måneder lange uddannelse giver myndighed til at løse mindre politiopgaver, herunder typisk grænsekontrol. Den dømte var efter alt at dømme en del af grænsekontrollen i Rødby.

“Bror. Ham der skylder et eller andet. Han er farlig at slå op. Han har mange sager” (Erfan Ash Alefi til Husni Ata Abdelghani på Snapchat, 2. august 2019)

Den dømte politikadet er afghaner og hedder Erfan Ash Alefi. Han dyrker bodybuilding og er tilknyttet ‘Team MyProtein Danmark’, når han ikke lige sælger ampuller med testosteron, nandrolon, TrenboLon, eller enheder med Oxandrolone til en Memis Taser. Ulovlighederne fandt sted få måneder efter bestået uddannelse.

ANNONSE

Medtiltalte Husni Ata Abdelghani er født i Libanon, og nærer efter Facebook at dømme stor veneration for Iraks tidligere diktator Saddam Hussein.

ANNONSE