Nyt

Dagen efter at jihadistene i Marokko er dømt til døden for at have dræbt Louisa Vesterager Jespersen og Maren Ueland, dømmer en domstol i Esbjerg to drenge til fængsel for at have delt videoen af drabene. på Messenger.

Dommene på tre måneders fængsel blev gjort betinget. Selv betinget dom må anses for at være en streng reaktion når det er tale om at dele en video.

Politiet har sigtet 14 for at dele videoen. Baggrunden for at den blev delt var at medierne skrev at de to havde fået skader på halsen. I virkeligheden var de slagtet på bestialsk vis.

Islamister har delt henrættelsesvidoer i mange år, uden at politiet har gjort anstrengelser for at arrestere dem af den grund.

Den 17-årige blev idømt tre måneders fængsel, der blev gjort betinget mod, at han udfører 80 timers samfundstjeneste.
Dommen over den 16-årige lød også på tre måneders fængsel. Den blev gjort betinget mod, at han undergiver sig tilsyn af de sociale myndigheder.

Tre måneder for at dele en video må sies at være en meget streng reaktion, en der danner nye precedens.

Fungerende specialanklager Anemarie Haahr er godt tilfreds med fredagens dom.
– Den sender dels et signal om, at der er tale om deling af en video med stærkt krænkende indhold, dels forholder dommen sig til, at der er tale om to skoleelever, udtaler hun blandt andet i pressemeddelelsen.

Men vi har ikke set tegn til at påtalemyndigheden viser samme iver når det gælder at sigte muslimer der deler voldsvidoer. Er det måske fordi det anses for at være deres ret?

ANNONSE

 

To drenge dømt: Delte video med terrordrab i Marokko

ANNONSE