Kopierede/fra hoften

Koran-afbrænding på Blågårdsplads, 6. august 2021; Stills: Patrioterne Går Live)

Ligsom det er Enhedslistens aktivister der står bag ‘Almen Modstand’, så er det Nørrebros venstreradikale der står bag den igangværende kamp imod boligforeningen FSB. Arabisk segregation er en genvej til revolutionære omstændighederne, og den oprørte arbejderklasse må så være arbejdsløse udlændinge med behov for tolk.

Fredag demonstrerede ‘Patrioterne Går Live’ på Blågårds Plads, og i et land hvor en avistegner ikke kan få en offentlig begravelse, er det rart med lidt rå gadeaktivisme. Weekendavisen portrætterer de af FSB udsatte familier, som helt almindelige fredelige muslimer. Set herfra er det en pointe i sig selv – Historien om en opsagt lejekontrakt.

“Blågården er Aminas verden. Men det kan snart være slut. For den dag, der var demonstration, holdt familiens dengang 17-årige søn sig ikke væk. …

Flere end tyve fortrinsvis unge mænd blev efterfølgende idømt lange fængselsstraffe, men deres forbrydelser har fået mærkbare konsekvenser for andre end dem selv: Efter at dommene blev afsagt, modtog fire af de dømtes familier en opsigelse af deres lejeaftaler fra fsb, Københavns største almene boligselskab. …

Aminas søn kom først hjem til lejligheden sidst på dagen for Rasmus Paludans visit i april 2019. Han sagde ingenting, husker Amina. Først senere, da politiet ringede, forstod hun, at noget var galt. I september samme år blev sønnen idømt otte måneders fængsel for at have kastet flere genstande, herunder et støtteben, en sten og en træplanke, mod politiet. Nogle måneder senere kom der et brev fra fsb. …

‘Jeg kender ham som en rigtig rar person,’ siger Allan Reck, en dansk-jødisk restaurantejer, om en af familiefædrene, der driver en falafelbod i gaden. Familiefaren blev dømt for at medvirke til grov vold under demonstrationen i 2019. Af retsdokumenter, Weekendavisen har gennemgået, fremgår det, at ingen af de dømte i familierne er tidligere straffet.

– venstreradikal beroliger ophidset udlænding

                    Foto: Patrioterne Går Live

ANNONSE