Nyt

Den kendte youtuber Albert Dyrlund er død efter en tragisk ulykke i Italien.

Ulykken skete onsdag 28. juli 2021, da Dyrlund faldt ud over en skrænt, da han ville optage en video til sin YouTube-kanal.

Den unge youtuber levede af at producere videoer, der havde et underlæggende reklamebudskab for firmaer, organisationer eller politikere.

I 2017 købte den indvandrervenlige MF’er Anders Samuelsen en video med teenagefænomentet, fordi Samuelsen ville være kendt i den yngre befolkningsgruppe.

I videoen kan vælgerne opleve den aldrende Anders Samuelsen, der, i fællesskab med den populære youtuber, kaster med plasticflasker og ‘sætter stød’ til hinanden.

Det fremgår, at Liberal Alliance betalte for de ungdommelige Youtubeløjer, der skulle skaffe den gråmelerede Anders Samuelsen popularitet blandt børn og unge.

Det gik ikke som forventet.

Anders Samuelsen blev vraget af vælgerne ved folketingsvalget i 2019, hvor partilederen kun fik 6004 stemmer. Det skal ses i forhold til den politiske komet Rasmus Paludan, der scorede lige under 10.000 stemmer og dermed slog den erfarne DF’er Pia Kjærsgaard.

Anders Samuelsens politiske karriere begyndte i Det Radikale Venstre, hvor han i 10 år var kandidat og folketingsmedlem. Senere grundlagde Anders Samuelsen partiet Ny Alliance sammen med den sexanklagede muslim, Naser Khader.

Da Ny Alliance hurtigt krakelerede, videreførte Anders Samuelsen sine politiske ideer i Liberal Alliance. Det skete i et nært samarbejde med den islamofile folketingspolitiker, Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der også har en fortid i Det Radikale Venstre.

ANNONSE

Ifølge italienske medier, heriblandt Rai News, var Albert Dyrlund sammen med flere venner, da ulykken indtraf på vandreruten Forcella Pana cirka 50 kilometer øst for Bolzano i det nordlige Italien. Den danske youtubestjerne omkom ifølge italienske medier på stedet, da han faldt ned fra klippen, da han ville optage en video med sin mobiltelefon.

En redningshelikopter blev tilkaldt og fragtede Albert Dyrlund til nærliggende Val Gardena, men hans liv stod ikke til at redde. Det er anden gang inden for kort tid, at en dansker omkommer i en faldulykke i naturen.

4. juli 2021 omkom den 28-årige kvindelige indvandreraktivist Naja Ashley Misfeldt fra racebevægelsen Black Lives Matter, da hun klatrede på et norsk bjerg. Den omkomne var datter af kunstkritikkeren og litteraturanmelderen Mai Misfeldt, der har været tilknyttet Kristeligt Dagblad og Berlingske.

De seneste år har Dyrlund vakt en del opmærksomhed på de sociale medier. Blandt andet barberede Dyrlund håret af, slikkede på skovsnegle og slikkede på hundelorte. Det fik fans til at undre sig og bekymre sig om youtuberens mentale helbred.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter, at en dansker er omkommet i Italien.

Se også
Ny totalitarisme

ANNONSE