Nyt

Søren Espersen

Søren Espersen er igen efterset af såkaldte “faktatjekkede” og de kan afsløre, at en påstand fra DF’s politiker om Det Radikale Venstres fremgang ikke kan skyldes muslimske stemmer i ghettoerne.

Søren Espersen påstodi en video på YouTube.

“Det var en tordnende sejr, De Radikale fik. Nu er der måske kommet en slags forklaring på det. Jyllands-Posten og også Radio24syv har været i gang med at afdække, hvordan det kan være, at radikale på den måde eksploderede. Eksploderede! Vi har en forklaring på det, for det her er sket i de her muslimske kredse, hvor de radikale for eksempel i bydelen Gellerup i Aarhus er steget fra fem procent til 35 procent. Det er ikke en fremgang. Det er en eksplosion. Det samme har gjort sig gældende i Tingbjerg, i Vollsmose, på Nørrebro – hvor Det Radikale Venstre er tordnet frem.”

Men påstanden kan ikke være sand. Det skriver DR’s Detektor med afsæt i et interview med Martin Vinæs Larsen, adjunkt og ph.d. på Aarhus Universitet:

 Selv om De Radikale gik meget frem i flere ghettoområder, så ved vi, at de gik frem med 30 procentpoint i de områder, hvor de gik allermest frem. Det svarer til, at det er i omegnen af 10 procent af De Radikales samlede fremgang, som kan forklares af fremgang i ghettoområder, og det er endda højt sat, siger han.

Der bor slet ikke nok mennesker i ghettoområderne til, at det kan forklare fremgangen. I alt bor der ca. 50.000 mennesker i ghettoområder, og De Radikale gik frem med ca. 150.000 stemmer. Derudover ved vi, at der er en del af dem, der bor i ghettoområderne, der ikke kan stemme, fordi de enten ikke har dansk statsborgerskab eller er børn, og vi ved også, at der ikke er lige så mange i de områder, der stemmer, som i resten af Danmark.

Søren Espersen afviser at han har sagt som han har sagt.

Søren Espersen, du siger i din video på YouTube, at forklaringen på, at De Radikale er “eksploderet” ved det her valg og er gået så meget frem er, at de har fået flere stemmer i “muslimske kredse”. Hvad bygger du det på?

– Nej, sådan har jeg ikke sagt det. Jeg har sagt, at det er de områder – de indvandrertunge områder som Gellerup, Vollsmose, Tingbjerg, Nørrebro osv. – og det ser jeg en samordning i. Det er ikke det, der gør, at De Radikale på landsplan i almindelighed går frem, som de gør.

DR Detektor – Detektor: Ghettoområder med mange muslimer har ikke skaffet De Radikale valgsejren

Efterfølgende har Søren Espersen jf. DR lagt en ny video op hvor han skulle forklare, at den tidligere video indeholdt en “misforståelse”.

 

Se tidligere.

Faktatjekkere er efter Søren Espersen – Sverige modtog ikke 160.000 asylansøgere i 2018 – det var i 2015

ANNONSE