Nyt

Symbolet fra Jellingstenen blev en del af passet i 1997, og siden har alt fra Ateistisk Selskab til venstreorienterede sognepræster problematiseret figuren udefra devisen: ‘Et land kan ikke være kristent’. Det siger sig selv, at kulturimperialistiske arabere er helt på linje. En lille terror-bihistorie beskrevet af BT – Terrortiltalt brændte side i sit danske pas: Jeg hader kors.

“Det brændemærkede pas blev fundet ved en ransagning hos den ene tiltalte i Brønshøj i København. I hans kones bil fandt PET-folkene mandens danske pas, hvor den sirlige tegning af en Kristus-figur på et kors på indersiden af omslaget havde fået brændt hovedet væk.

Og i en chatsamtale med en veninde halvanden måned før anholdelsen nærmest praler han med, at han har kradset korset væk – også i sin toårige søns pas.

‘Jeg hader kors. De er overalt i det her land, fordi deres flag er på alle deres produkter nærmest,’ skrev den tiltalte blandt andet.

Udspurgt af anklageren i vidneskranken i byretten kunne han ikke rigtig give en god grund til, at han havde udraderet ansigtet på den korsfæstede Kristus-figur.

‘Jeg kunne bare ikke lide det. Jeg syntes, at det var grimt. Jeg synes, at det var nedværdigende. …,’ lød det fra den slanke tiltalte, der er født i Egypten, men har levet stort set hele sit liv i Danmark.”

ANNONSE