Tavle

Martin Tønner er Berlingskes korrespondent i Sydeuropa, men er bedst kendt for at have skrevet en biografi om FC Barcelona. Han har tilsyneladende heller ikke store analytiske evner. I overskriften vrøvles der om ‘Trumps kupforsøg’, hvor man i billedteksten kan læse at Trump-tilhængerne var ‘dårligt forberedte og sparsomt bevæbnede’. Måske var det så ikke et kupforsøg alligevel, og måske er hans spekulative væven om Bolsonaros kupplaner ligeledes baseret på håndsoprækning i presselogen. Fra Berlingske – Analyse: USA holdt stand mod Trumps kupforsøg. Kan Brasilien overleve det samme? (kræver login).

“Præsident Jair Bolsonaros søn, Eduardo, har kun foragt tilovers for de tilhængere af Donald Trump, der i begyndelsen af januar stormede USAs kongres. Ikke fordi de forsøgte at løbe det amerikanske demokrati over ende, men fordi det mislykkedes for dem.

‘Bedre organiseret og ordentligt bevæbnet kunne de have fremsat krav og dræbt alle de politikere, de hader. Det var ynkeligt,’ vurderede Eduardo Bolsonaro…

‘Tropiske Trump’, som de internationale medier har døbt Jair Bolsonaro, er presset på flere fronter. Og er han i gang med at forberede en plan B ved udsigten til et stadig mere sandsynligt nederlag ved næste års præsidentvalg?”

ANNONSE

Mest læst