Kommentar

Berlingske har længe markeret sig som en uforsonlig modstander af Donald Trump. Men for et medie, der ønsker at blive taget seriøst, findes der grænser man ikke må overskride. Det gør Poul Høj i en historie hentet fra 6. januar-komiteen: Russisk agent forførte millionær, som besnakkede Trump til at begå statskup. Historien fortæller noget om det yderste højre.

Høj bruger tidligere vicetleder for FBI’s kontraefterretning, Peter Strzok, som kilde for at Michael Flynn, Patrick Byrne og Rudy Giuliani er købt og betalt af Putin.  Dermed genopliver Berlingske Russia Collusion efter at konspirationen er lagt eftertrykkelig død. Strzok var en af hovedmændene bag forsøget på at sabotere Trumps valgkamp.

Strzok var en af dem som brugte FBI som et politisk instrument. Han hører hjemme i en politistat og det er hvad han og hans chefer, Andrew McCabe og James Comey forsøger at forvandle USA til.

ANNONSE

Vi mærker indflydelsen også i Danmark. Mette Frederiksen har brugt FBI/Strzok-metoder mod Lars Findsen: Overvågning, selv ind i soveværelset og AKS-team. Intimidering og indtrænging.

Udviklingen af USA i retning en politistat får også konsekvenser for nordiske demokratier. Man visker forskellen på ret og vrang, sandhed og løgn ud.

Korruptionen i USA går meget dybt. Danske medier er talerør for den korrupte klasse. Høj er alligevel i en særklasse. Han udmærker sig med detaljerede baggrundsartikler. De spiller på myten om at Trump er allieret med Putin og derfor illegitim. Det spiller ingen rolle at dette er en myte som er død og begravet.

Der er meget som står på spil for dem, der har satset alt på krigen mod Trump.

Den er følger med har tonsvis af information om Peter Strzoks ulovligheder og løgne. Alligevel vælger Høj at anføre ham som sandhedsvidne.

Der findes en helt anden version af mødet i Det hvide hus 18. december 2020. Men for Høj og New York Times var der planer om statskup.

Detaljerne i mødet blev offentliggjort i forrige uge under kongreshøringer, og alverdens medier talte om, hvordan »Team Crazy« var trængt ind i Det Hvide Hus og havde forårsaget en nedsmeltning. »Det var det skøreste møde i hele Trump-tiden,« skrev The New York Times.

Det skøre element tog forståeligt nok opmærksomheden, men skørheden skyggede samtidigt for en dybt alvorlig kendsgerning ved mødet, som den tidligere vicedirektør for FBIs kontraspionage, Peter Strzok, påpeger på Twitter.

For mødet i Det Ovale Kontor rummede »svimlende kontraspionageperspektiver«, konstaterer han.

Strzok er manden der lovede sin elskerinde, kollega Lisa Page, at Trump aldrig skulle vinde valget. Han var villig til hvad som helst for at forhindre det.

I et retssamfund ville Strzok friste en tilværelse bag murene. I Bidens Amerika bliver han på ny en pålidelig kilde. Det siger meget om Berlingske og udviklingen i Danmark.

Høj vælger konsekvent løgnene om Trump, Flynn, Giuliani og Byrne. Den Dybe Stats spredte sine løgne om Flynn. Middagen i Moskva var rutine. Der var også en anden Trump-medarbejder, Carter Page, og ifølge Christopher Steele-dossieret fik han et vanvittigt tilbud om at blive aktionær i olieselskabet Rosneft.

Rusland har betalt ham for at deltage i en gallamiddag med Putin og andre arrangementer i Moskva, og han er dømt for at have løjet overfor FBI om sine hemmelige samtaler med den russiske ambassadør i Washington.

De senere år har vi fået vide meget om hvordan Flynn gik i en fælde sat op af bl.a. Peter Strzok.

Det chokerende ved Højs artikel er den systematiske brug af løgne. Det er grov propaganda fra ende til anden.

Du skal have læst særdeles godt op på amerikanske forhold for at se dybden i Højs løgne og forstå manipulationen.

Man anklager Trump og hans folk for noget man selv har haft gang i, i flere år: At tilrane sig magten.

»På dette lille møde i Det Ovale Kontor blev den amerikanske præsident opfordret til at omstyrte det amerikanske demokrati, og der var ikke bare én person med direkte tilknytning til den russiske regerings agenter til stede. Der var ikke bare to. Men tre.«

Det er ganske rigtigt »svimlende« perspektiver, som imidlertid ikke har fået konsekvenser for Giuliani, Byrne og Flynn. De holder stadig hof for deres tilhængere og lejer sig ud som talere til stævner for vennerne på den yderste højrefløj.

Ingen på det yderste amerikanske højre har slået hånden af dem hverken på grund af kupforsøget eller deres russiske fornemmelser.

Det de anklager andre for har de selv holdt på med: At tilrane sig magten.

Høj og Berlingeren er ude for at sælge læserne en konspiration: Disse politikere og advokater er forrædere. De har solgt sig til Moskva.

Og det rejser et interessant spørgsmål: Hvorfor er de tre og andre politikere på den yderste højrefløj så villige til at sælge sig selv og deres sag til Vladimir Putin? Og hvorfor er de så villige til at sælge Vladimir Putin og hans sag til os?

Høj konstruerer en forestilling om influencere der går Putins ærinde.

Høj læner sig på netsider af den mest virulente type. De samme der god for afsløringen til 6. januar-komiteen.

Høj sælger løgnen om at Trump stod i ledtog med Putin. Der er ingen der tilføjede Putin så meget skade som Trump gennem sin energipolitik. Det er alvorligt at bruge sin journalistiske profession til at sprede løgne som kompromitterer den demokratiske proces.

Når Berlusconi, Salvini, Le Pen og Trump omfavner Putin – og får opbakning af deres medier – tjener det til at normalisere Putin og hans regime. Når Østrigs kansler og Ungarns udenrigsminister rejser til Moskvatjener det samme formål.

Berlingske driver en hybridkrig mod offentligheden. Europa oplever krig og Beringeren udpeger forrædere:

Det giver ikke længere mening at betragter politik som højre mod venstre, siger han, men derimod som trussel mod ikketrussel.

Hvis vælgerne oplever et emne som en trussel, reagerer de.

Trump, Salvini, le Pen osv. er ikke på parti med krigspartiet, dvs. krigspartiet trænger til stråmænd. Man har investeret så meget i Trump-had gennem lang tid at der er nok at høste af:

Hvis vælgere ser ham som en trussel, reagerer de. Hvis de omvendt ser en normaliseret Putin, reagerer de ikke, når Salvini, Berlusconi, Le Pen, Trump eller FPÖ sælger sig til Putin og vice versa.

De tager også let på Rudy Giuliani, Patrick Byrne og Mike Flynn. Det betyder i deres kredse ikke noget, at de alle tre har tråde til Moskva og opfordrede til et amerikansk kup.

For i deres kredse er tråde til Moskva ikke en trussel og et kup derfor ikke nødvendigvis et problem.

Men det er Høj og hans opdragsgivere, der udgør en trussel mod demokratiet.

ANNONSE