Kommentar

John Dowd, en ældre erfaren jurist, der tidligere har været juridisk rådgiver for Trump, har for nylig talt om en camarilla i FBIs top, der havde planlagt et kup mod præsident Trump. Han kaldte den særlige Mueller-undersøgelse af Kremls indflydelse på valget af Trump ”et af de største svindelnumre i USA’s historie”, og han beskyldte Mueller for at lade sig misbruge af de sammensvorne i FBIs ledelse.

Jeg har selv gennem de sidste to år og på grundlag af offentliggjorte oplysninger om FBI-toppens adfærd i forbindelse med valget af Trump til præsident karakteriseret deres handlinger som et kupforsøg med det formål at omgøre resultatet af et demokratisk valg, som man ikke ville respektere.

Nu har tidligere vicedirektør i FBI, Andrew McCabe, der blev fyret for at have løjet om sine ulovligheder, offentligt bekræftet, at han og andre ledende personer i FBI og Justitsministeriet faktisk i det skjulte aktivt rådslog om, hvordan de kunne få Trump afsat.

ANNONSE

McCabe har skrevet en bog og i den forbindelse givet et langt TV-interview, hvori han beretter, at han var meget bekymret over, at Trump var blevet valgt, fordi han ”måske var blevet valgt med hjælp fra den russiske regering.” Det afgørende ord her er ”måske”. McCabe og FBI havde altså ingen dokumentation for deres private bekymringer.

Det var McCabe, der pressede på for at få nedsat et særligt undersøgelsesudvalg til at undersøge spekulationerne om en hemmelig forståelse mellem Kreml og Trump. Og McCabe var også aktiv under møder i Justitsministeriet, hvor han og ledende FBI-folk, der også ønskede Trump fjernet fra magten, diskuterede, hvordan man i praksis skulle gribe sagen an.

McCabe gentager nu en tidligere fremsat påstand om, at vicejustitsminister Rod Rosenstein deltog i kupplanerne – en påstand Rosenstein på det bestemteste afviser.

Formanden for Senatets efterretningsudvalg, republikaneren Richard Burr, erklærede forleden, at komiteens undersøgelser, der har stået på i over to år, ikke har fundet noget, der viser collusion mellem Kreml og Trumps præsidentkampagne i 2016. Det samme konkluderede Repræsentanternes Hus´ juridiske udvalg sidste år.

McCabe og tidligere FBI-direktør James Comey, der også blev fyret for embedsmisbrug, vil i en kommende retssag vidne mod hinanden om, hvem af de to der har løjet (mest) over for Kongressen.

McCabe gør sig ingen overvejelser om, hvilken ret han som ansat embedsmand havde til at kuppe en folkevalgt præsident. Ligesom sin tidligere chef James Comey og andre tidligere chefer for de amerikanske hemmelige tjenester har han kun sine private meninger og fornemmelser, men ingen dokumentation som basis for at ville iværksætte et statskup. Lige så foruroligende er det, at langt størsteparten af de amerikanske elitemedier mener det samme. De har forvandlet sig fra at se kritisk på de hemmelige tjenester til ukritiske og villige rygklappere.

ANNONSE

Mest læst