Kopierede/fra hoften

For tre år siden blev det en større sag, da Donald Trump undsagde indvandring fra ’shithole countries’. Det vækker omvendt næppe videre opsigt, når to gutmenschen iJP & Politiken omtaler Syrien som en ’skraldespand’, i vrede over at en syrisk pige og hendes familie skal hjemsendes.

‘Orange man bad’ er også altid logikken, når professor Derek Beach kommenterer amerikansk indenrigspolitik. Herunder et indslag i Nyhederne på Radio4, tirsdag kl. 11.00. Det er ifølge professor klart magtmisbrug, når en præsident postulerer valgsvindel, og opfordrer sine støttere til at demonstrere fredeligt. Absurd analyse.

Nyhedsvært, Radio4: Når en rigsretssag i dag begynder mod Donald Trump er det i høj grad en politisk og ikke en juridisk vurdering, hvorvidt han har overtrådt grænse for hvad en amerikansk præsident må. Der går nemt partipolitik i dag, og det kan blive Trumps redning, det forklarer Derek Beach, professor i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Derek Beach, professor: Selve sagen mod ham er temmelig stærk, det er svært at se, hvis ikke man kan fjerne en præsident for en stor løgn om valgsnyd, opildne til folkelig vrede over det, og indkalde til at møde og så videre, at det ikke konstituerer en magtmisbrug. Selve sagen mod ham er temmelig klar, men det som taler imod domfældelse er mere politisk.

Vært: Spørgsmålet er om Republikanerne stemmer imod ham, og særligt hans kernevælgere.

Derek Beach: Trump er stadigvæk populær hos de mest inkarnerede vælgere, Trumps vælgerbase. Og de vil meget nødigt stå i den situation, at de kommer til at dømme. Der er gået politik i det for en del republikanere, og derfor bliver det svært at finde det her superflertal, som kræves for at han bliver dømt.

“… ‘Trump er helt gal. Med ham som præsident er risikoen for en 3. verdenskrig stor’. Og danskerne og svenskere har grund til at være bekymrede. Det mener lektor i amerikanske studier og ph.d. ved Institut for Statskundskab under Aarhus Universitet, Derek Beach.” (Derek Beach, 2016)

 

 

ANNONSE