Kommentar

Afsløringen af sammensværgelsen mod Trump har afdækket at overvågningen er blevet et våben der kan anvendes i den politisk proces. Ikke bare bliver borgerne overvåget, men den dybe stat griber ind hvis den føler sine interesser truet. Det er et magtmisbrug der må ryste alle ægte demokrater. Foto: Den britiske gadekunstner Banksy.

 

Medierne har nu i tre år gentaget påstanden om, at Donald Trump har en svaghed for ”fantasifulde teorier og et brændende ønske om at få afdækket, hvem der iværksatte en heksejagt mod ham.” (Weekendavisen) Ifølge Jyllands-Posten ønsker USA oplysninger fra Italien, Australien og Storbritannien til at bevise en ”populær konspirationsteori”. Trump er nemlig overbevist om, at ”Ruslandsundersøgelsen var et stort, internationalt plot imod ham”. I en billedtekst lægger JP afstand til Trumps påstand om, at Ruslands forsøg på at påvirke præsidentvalget i 2016 til hans fordel, er et stort fupnummer. Men skal man tro Weekendavisen, der citerer en amerikansk journalist for, er der håb forude, for USA har aldrig tidligere haft en sag, hvor afsættelsen af en præsident var ”så velbegrundet”. Hvad det er for gode begrundelser, får læserne dog ikke noget at vide om.

Der er her tale om typiske eksempler på desorientering af læserne, dvs. fake news. Der er jo ingen, der bestrider, at russiske myndigheder forsøgte at påvirke præsidentvalget i 2016. Det, der har været omdrejningspunktet i det politiske drama i Washington, er derimod påstandene om, at Putin ønskede Trump indsat som præsident, og at russisk påvirkning af amerikanske vælgere var afgørende for, at Putins ønske blev opfyldt.

ANNONSE

Disse påstande, som allerede i udgangspunktet var vildt usandsynlige, og som ingen har kunnet dokumentere, blev ikke desto mindre slugt råt og med stor begejstring af toneangivende medier og af det demokratiske parti. Men de er for længst blevet grundigt tilbagevist. Det ved alle, der følger lidt med. Ikke desto mindre forsøger aviser, som anser sig selv for seriøse, at bilde læserne ind, at det er Trumps afvisning af påstandene, der er forrykt – ja, bevis på, at manden lider af forfølgelsesvanvid. Alt er her vendt på hovedet!

Det, der aktuelt er tale om, men som danske medier ikke oplyser, er en undersøgelse under ledelse af Justitsministeriets uafhængige generalinspektør og en uafhængig statsanklager. De skal undersøge oprindelsen til de vilde anklager mod Trump for at være i ledtog med Kreml. Bl.a. skal USA’s hemmelige tjenester granskes og med god grund. Meget tyder på, at både CIA og FBI – ”Den Dybe Stat” – har deltaget i et komplot mod Trump. For nylig hed det i New York Times, at Trump har ret: Den Dybe Stat lever i bedste velgående – og det var godt, for Den Dybe Stat handler ”patriotisk” og ”på hele det amerikanske folks og hele den amerikanske nations vegne” mod den folkevalgte Donald Trump. Den halvdel af nationen, der valgte Trump, tæller altså ikke med, og et demokratisk valg skal annulleres.

Især er CIA´s tidligere chef John Brennan i søgelyset, og han er da også synligt utilpas. Efter sin pensionering har han afsløret sig som en hadefuld Trump-modstander, der ikke er i stand til at beherske sig. Han har offentligt betegnet Trump som landsforræder og ladet forstå, at der forelå beviser herpå. Han kalder sig selv og sine ligesindede, dvs. illoyale embedsmænd, for ”heltemodige beskyttere af friheden og demokratiet i USA”.

Nye oplysninger viser, at Brennan var en hovedperson i udbredelsen af de falske oplysninger om, at Trump var i lommen på Putin – både i form af ulovlige lækager til udvalgte og villige journalister og i form af det for længst diskrediterede ”Russia Dossier”, der byggede på russisk desinformation og sladder. Brennan sørgede ikke alene for at udbrede historierne blandt højtstående embedsmænd i centraladministrationen, men fik også hidset den ledende demokratiske senator Harry Reid op ved personligt at fodre denne med udokumenterede påstande. Brennan har påstået, at han også ”informerede” centrale republikanske politikere, men det bestrider den republikanske formand for efterretningsudvalget i Repræsentanternes Hus, Devin Nunes. 

Det skal blive interessant at se resultaterne af de igangværende undersøgelser af Brennan & Co. Måske allerede om en uges tid. 

Vi bliver skandaløst dårligt informeret af de store medier, som stort set blot gentager venstreorienterede amerikanske og britiske mediers propagandahistorier. Heldigvis er der i USA dygtige, professionelle journalister og seriøse politikere, som har holdt hovedet koldt under hele dette iscenesatte hysteri. Men de er stort set ikke-eksisterende i de ensrettede danske medier.

ANNONSE