Kopierede/fra hoften

Der er ingen tvivl om hvor medierne står i forhold til Trump. De er lige så biased som statsadvokaten i Manhatten, Alvin Bragg. Trump har været forhåndsdømt siden 2016.

Berlingskes Washington-korrespondent Mikkel Danielsen håner Trump fordi han mener Trump vil være martyr. For han er jo intet offer i Berlingskes øjne. Hvis Danielsen virkelig følger med i amerikansk politik ville han afholde sig fra at skrive noget så dumt som dette:

Den republikanske leder i Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy, tweetede torsdag aften – før han overhovedet har læst anklageskriftet – at anklageren i New York nu har gjort »uoprettelig skade« på landet og »bevæbnet vores hellige retssystem mod Donald Trump«.

Han kunne også bare have sagt »ingen kommentar. Lad retten gå sin gang«.

Danielsen vil have det til at Republikanske ledere egentlig er imod Trump. De støtter ham, kun fordi de føler sig tvunget.

Here we go again — et skandaløst magtmisbrug af en radikal Distrikts Anklager, der lader voldelige kriminelle gå, mens han forfølger politisk hævn over præsident Trump.

Jeg beder relevante udvalg straks at undersøge, om føderale midler bliver brugt til at undergrave vores demokrati ved…— Kevin McCarthy (@SpeakerMcCarthy) March 18, 2023

Danielsen lader som processen mod Trump har noget med lov og ret at gøre.  Han kunne lige gerne dækket USA hjemmefra. Alvin Bragg har reduceret en række alvorlige forbrydelser til mindre forbrydelser der ikke medfører tiltaler, kun bøder. Serieforbrydere går fri og har ført til masseflugt fra New York City.

ANNONSE

De republikanske spidser frygter stadig Trumps vrede – så næsten hele partiet slår ring om ham og styrker hans martyrium.

Danielsen er næppe i god tro når han skriver:

De fleste amerikanske analytikere forventer desuden, at en eller flere tiltaler – og muligvis domme – vil skade Trumps chancer for at vinde et regulært præsidentvalg mod Joe Biden. Det vil skræmme flere midtervælgere væk, end det vil tiltrække.

Narrativet om at Trump står for kaos er medieskabt. Journalisterne veksler mellem myter de selv har skabt og prognoser om fremtiden.

Flere målinger har de seneste måneder vist, at Ron DeSantis er lige så populær hos de republikanske vælgere som Donald Trump.

Det passer ikke.

Mange i den snakkende klasse drømmer om, at Ron DeSantis vil udkonkurrere Trump, men pilene peger den anden vej: DeSantis står stille, mens Trump stormer frem. Udsigten til, at Manhattans justitsminister lægger Trump i jern ser ud til at have hjulpet ham. Han fører nu 54–24 over DeSantis.

“Rygtet om, at Trump vil blive anklaget af distriktsadvokaten på Manhattan, har hjulpet ham en del blandt de republikanske primærvælgere,” sagde Shaw. “De ser sagen som politisk motiveret, og den genopliver følelsen af, at Trump stadig kæmper mod kræfter, de ser som korrupte og ude af kontrol.”

Hvis det er rigtigt, at folk reagerer og støtter Trump som underdog, kan det få stor indflydelse i valgkampen. Demokraterne kan ikke lade være, og hamrer løs på Trump. Det gør medierne også. Hvis dette er kontraproduktivt blandt vælgerne, har Trump opnået en fordel ikke kun i primærvalgene, men også mod den demokratiske udfordrer.

Observatørerne har sagt, at Trump ville tabe til Biden, men pilene for Biden peger nedad. Han bliver bare mere og mere upopulær.

Breitbart: Trump Holds 30-Point Lead over DeSantis in Fox News Poll

Danielsen formår ikke at skjule sit fromme ønske:

Alene udsigten til, at en Donald Trump indhyllet i kriminalsager kan koste Republikanerne endnu en valgsejr i 2024, kan få republikanske vælgere til at foretrække Ron DeSantis.

Men netop denne skamros fra journalisterne er ved at koste DeSantis dyrt.

https://www.berlingske.dk/usa/tiltalen-kan-give-trump-politisk-medvind-og-siden-kan-den-smadre-ham-forudser

ANNONSE