Tavle

Konge, Dronning og Knægt anno 2021: Guldbarrer, Sølvmønter og bronzeskjolde; Collage: Youtube)

Blondinen bag spillet gør sig godt på billeder, men man skal nok læse en kandidat på RUC, for at tage den slags for gode varer. En historie fra Politiken (via Reuters) – Hvorfor skal kongen være mere værd end dronningen?: Nu kommer de kønsneutrale spillekort.

“Hvorfor er en konge mere værd end en dronning i kortspil? Sådan tænkte den 23-årige psykologistuderende Indy Mellink fra Holland, sidste sommer, da hun skulle forklare et kortspil til sine kusiner.

Derfor har hun nu designet et kønsneutralt kortspil for at gøre op med den årelange tradition med kønsbaseret ulighed i spillekort, hvor mænd pointmæssigt og værdimæssigt rangeres over kvinder.

‘Når vi har dette hierarki, hvor kongen er mere værd end dronningen, vil denne diskrete form for forskelsbehandling påvirke mennesker i deres daglige liv, fordi det bare er en anden måde at sige på: ‘Hey, du er af mindre betydning. Selv mindre forskelsbehandling som dette spiller en stor rolle’, siger designeren bag det nye kortsæt i et interview.”

ANNONSE

Mest læst