Nyt

Ekstrem islamisme splitter samfundet og saboterer integrationen’, skrev integrationsminister Mattias Tesfaye fornyligt i Jyllands-Posten. Sund fornuft, som han efterfølgende uddybede i et interview: “En stor del af islam repræsenteres i dag af islamister”, og “Danmark skal ikke tilpasse sig islam. Islam skal tilpasse sig Danmark.”

Tesfaye skelner mellem Islam og islamisme, og med mindre man vil forbyde Islam som religiøs praksis, så giver det god mening at skelne mellem (accepteret) Islam og (politisk) Islamisme. De fleste muslimer skelner dog ikke, og Islam bliver ikke pludselig sekulær, blot fordi en dansk minister bekæmper mainstream-Islam/Islamisme. Her en kommentar af bosniske Dino Copelj, en skønlitterær forfatter, der skriver for POV International – Det er racialisering, når Mattias Tesfaye siger, at en stor del af islam repræsenteres af islamister.

“Kære minister, det er ikke korrekt. Islam repræsenteres ikke af islamister, hvem islamisterne nu måtte end være i ministerens optik. En stor del af islam i Danmark repræsenteres nemlig af det store flertal muslimer, som hverken er ekstremister eller islamister.

Forskningen viser at muslimer prioriterer demokratiske normer og værdier lige så højt, som kristne gør. Det gælder også meget religiøse og praktiserende muslimer. Det enkelte muslimske medmenneske i Danmark er en medborger på lige fod med andre medborgere og har intet med islamisme eller ekstremisme at gøre.

Integration halter også, fordi den islamofobiske og fremmedfjendske fremstilling af muslimer bliver ved med at stigmatisere, dæmonisere og dehumanisere muslimer ved at fremstille muslimerne som en del af en homogen gruppe, der udgør en trussel for Danmark. …

På trods af, at jeg finder racialisering dybt usympatisk og ondsindet, mener jeg, at det enkelte menneske godt må racialisere og være islamofobisk. Alle har jo ret til at ytre deres meninger. … Udfordringen opstår dog, når islamofobi og racialisering bliver til en del af regeringens officielle politik. Og islamofobi og racialisering tilsat magt er racisme.”

ANNONSE