Tavle

Tidligere finansminister og premierminister Gordon Brown siger, at Charles skal blive mere moderne og opdatere kongehuset. Han peger på Skandinavien som et forbillede. Kongen skal være mindre ophøjet og stige ned til folket og sige sin mening. Disse meninger, viser det sig, er woke-kulturens meninger.

Det lyder som en opskrift på, hvordan man ødelægger kongehuset. Dronning Elizabeth IIs urokkelige position skyldtes, at hun ikke blandede sig i datidens aktuelle anliggender. Men det er, hvad woke politikere og woke-medier ønsker.

Kongehuset som samlende symbol er for dem en samling af deres værdier. De kan ikke få sig selv til at acceptere, endnu mindre respektere, andre og andres.

Gordon Brown er selv et eksempel på dette. Under valgkampen i 2010 havde han en udveksling med en pensionist fra Rochdal, Gillian Duffy. Hun var en livslang Labour-vælger. Duffy havde nogle spørgsmål, som Brown forsøgte at parere. Nogle af dem antog, at personer, der ikke er handicappede, modtager ydelser, som om de var handicappede. Bliver der nok tilbage til børnebørnene? Hvad med uddannelse? Brown gjorde en god figur, men da han satte sig ind i bilen viste han en helt anden side. Han kaldte Duffy for en “bigoted” gammel dame, som aldrig burde blive lukket i nærheden af ​​ham. Bigoted betyder hyklerisk, fordomsfuld.

ANNONSE

Brown og hans folk havde glemt, at Brown stadig havde en Sky News-mikrofon på. Sådan viste Brown, hvem han virkelig er. Duffy var knust, da hun hørte optagelsen. Det blev en medieskandale. Brown gik tilbage og tilbragte en time med hende. Han undskyldte.

Men skaden var sket. Vælgerne fik at se, hvad han synes om grundfjeldet.

Sådan er holdningen hos almindelige mennesker, der ser problemerne og ønsker, at der bliver gjort noget ved dem. De er uønskede.

Det er den kurs, det norske kongehus er gået ind på. De er woke, og det kommer til at koste dem popularitet. De er konge og dronning for kun halvdelen af ​​befolkningen og knap det.

Men for London-korrespondent Blekastad Almås kan det ikke gå hurtigt nok.

NRK kan sole sig i woke-glansen, så længe det varer.

Det er samme holdninger i DR og SR.

 

ANNONSE