Nyt

 

Lærer Samuel P (47), der blev halshugget i en forstad til Paris af en ung muslim fredag ​​eftermiddag, havde modtaget drabstrusler fra familierne til eleverne i klassen for at have vist karikaturer af Muhammad i klassen.

Læreren, der underviste i historie og geografi i gymnasiet, var også blevet rapporteret til politiet, med krav om, at han blev fyret fra stillingen, et krav der  også var rettet til rektoren, siger Le Figaro.

Det var under undervisningen om ytringsfrihed, at læreren viste klassen de danske karikaturer og i denne sammenhæng gav de muslimske studerende tilladelse til at forlade klasseværelset.

Lærere er nu i fare, hvis de berører kontroversielle samfundsspørgsmål, siger den franske sikkerhedsekspert Éric Delbecque i et interview med Le Figaro.

Morderen siges at være en 18-årig mand af tjetjensk afstamning, der selv meddelte, at den afskyelige forbrydelse var hævn for tegnefilmene, der blev vist. Han siges ikke at have været på den såkaldte S-liste over mennesker, der betragtes som potentielle sikkerhedstrusler uden at have haft kontakt med politiet på grund af kriminalitet.

ANNONSE

Morderen sendte et billede af offerets hoved med billedteksten ”Til Macron, lederen af ​​de vantro. Jeg henrettet en af ​​dine helvedes hunde, der turde fornærme Mohamed ”på Twitter. Kontoen blev lukket, og myndighederne bad folk om ikke at videresende fotografiet.

Angriberen var angiveligt en tjetjensk født i Moskva.

Dette er anden gang, der er begået et terrorangreb, der kan knyttes til retssagen mod de medskyldige i terrorangrebet i Charlie Hebdos redaktion i Paris i 2015. Retssagen begyndte i den franske hovedstad i begyndelsen af ​​september og i slutningen af måneden angreb en 25-årig pakistaner bevæbnet med en kødøkse to personer uden for de gamle lokaler i satiremagasinet i Paris.

På baggrund af de to angreb frygter man naturligvis, at de vil inspirere andre til at begå lignende terrorisme.

Terrorangrebet fredag ​​er det 33. i træk i Frankrig siden 2017, siger Le Figaro.

I alt er der omkring halvtreds angreb med flere hundrede døde, siden den islamiske terrorbølge i landet der begyndte i 2012 med mordene i Toulouse. De to største fandt sted i Paris den 13. november 2015 og i Nice den 14. juli 2016 og dræbte henholdsvis 131 og 86 mennesker.

 

ANNONSE