Nyt

(Michael Schøt griner af Marie Krarups ‘Vi aner ikke om der er terrorister iblandt?’, 2016; Foto: YT

Den 13. november 2015 kl. 20.01 bragte BT.dk et interview med den tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen, der påpegede at Islamisk Stat-sympatisører næppe ville gemme sig i flygtningestrømmen. Han afviste samtidig, ‘at det skulle være et problem’. Godt en time senere indledte Islamisk Stat-jihadister en række terrorangreb i Paris, herunder terrorangrebet på spillestedet Bataclan. 130 døde, flere end 400 såredes. (ht: Mikkel Andersson)

Gennemgang af den igangværende retssag i Politiken – ‘Vi er klar. Nu begynder det’: Eagles of Death Metal var ved at gå i gang med nummeret ‘Kiss the Devil’, da terroristerne begyndte at skyde (kræver login).

“Kun 1 af 10 terrorister fra 13. november 2015 overlevede. … den eneste overlevende, som var til stede i Paris under angrebene, sidde på anklagebænken sammen med 13 andre. Det drejer sig om Salah Abdeslam, der spillede en vigtig rolle før og under den tragiske aften. …

Efterforskningen har vist, at Salah Abdeslam havde en helt central rolle i forberedelsen af aktionerne. Optagelser fra kameraer på motorveje viser, at han i Budapest hentede to af de fremtidige terrorister, som var kommet ind i Europa med flygtningestrømmen i 2015. Det står fast, at han havde købt våben, og han havde lejet to af de biler, som bragte terroristerne til Paris, og som blev brugt under massakrerne ved cafeerne.

Det var også ham, som kørte tre terrorister til nationalstadionet Stade de France, hvor de under en landskamp mellem Frankrig og Tyskland skulle udføre et selvmordsangreb. De tre nåede at dræbe en person uden for stadion, inden de begik selvmord. Salah Abdeslam, som muligvis skulle have forsøgt at trænge ind på stadion, forlod dem. Han kørte til det sydlige Paris, hvor han smed sit bombebælte, som politiet senere fandt i en affaldskurv.

… efter udleveringen til Frankrig har han nægtet at udtale sig til efterforskerne bortset fra et enkelt tilfælde, hvor han holdt en hyldesttale til Islamisk Stat og fordømte Frankrig.”

ANNONSE