Nyt

En lærer er blevet dræbt, og to personer er blevet alvorligt såret i et knivangreb på en gymnasieskole i byen Arras i det nordlige Frankrig. De sårede var en anden lærer og en sikkerhedsvagt.

Flere medier, herunder den franske avis Le Figaro og den britiske BBC, rapporterer, at gerningsmanden råbte “Allahu akbar!” under angrebet.

Le Figaro omtaler hændelsen som terror, og de franske antiterror-myndigheder siger, at de har åbnet en efterforskning efter angrebet.

Gerningsmanden og hans bror blev anholdt af politiet ifølge indenrigsministeriet. Begge siges at være af tjetsjensk oprindelse.

Den formodede terrorist skulle angiveligt have været tidligere elev på skolen og kendt af sikkerhedstjenesterne for sit engagement i radikal islam.

En video, der skulle vise angrebet, blev hurtigt delt på sociale medier:

https://twitter.com/F_Desouche/status/1712765451564986456

Dette er ikke første gang, at lærere i Frankrig bliver dræbt i terrorangreb. Den franske lærer Samuel Paty blev myrdet på åben gade af en jihadist, også han med tjetsjensk baggrund, i 2020.

Den palæstinensiske terrororganisation Hamas har opfordret muslimer over hele verden til at vise deres vrede og jihad fredag den 13. oktober.

ANNONSE