Dag: 7. juli 2020

Anders Leonard Zorn (1860-1920) Blyant på papir, 19 x 32,9 cm, Nationalmuseum, Stockholm Spelmannen (og urmakeren) Hins Anders Ersson finner vi i flere andre av Zorns verker, blant annet i dette oljemaleriet fra 1904, tidligere i Thielska galleriet i Stockholm. Sammen med flere andre bilder ble det stjålet i 2000. De har foreløpig ikke kommet […]

Les Mer...

Ennio Morricone er spesielt kjent for sin film-musikk – og fra den velger vi Romanzo fra Novecento (1976).

Les Mer...

“Dette er ikke kun barbarisk, det er antihvid racisme” * Buschauffører i Bayonne strejker indtil Philippe Monguillot er begravet

Chaufføren er den 58-årige Philippe Monguillot. Phillippe og Veronique er forældre til tre piger på 18, 21 og 24, der ikke kommer til at smile igen foreløbig.

Les Mer...

Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle opleve USA’s opløsning, sådan som vi har kunnet se den foregå i de seneste uger. Men jeg havde jo heller aldrig forestillet mig, at jeg skulle opleve Sovjetunionens opløsning, sammenbrud og undergang

Les Mer...

“En lille luder hygger sig sammen med mig,” skriver Mehmet Yücelbaş, da han efterfølgende deler videoen med overfaldet på Facebook. Han har allerede delt overfaldet på Snapchat. Tyrken udviser en uhyggelig dominansadfærd.

Les Mer...

Hvorfor er der ingen, der kæmper imod den islamiske hadtale, der rammer homoseksuelle? Selv det det mediestærke LGBT-miljø og den enorme ‘Pride’-organisation har begravet strudsehovedet. Man vil hellere tage de religiøse tæsk end at risikere at blive udskammet som racister.

Les Mer...

Sandheden er som altid til forhandling hos Politiken, der sendte Cavlingvinder Olav Hergel til Bornholm. Overskriften blev ‘Da stanken af racisme bredte sig fra et brutalt drab i Nordskoven’.

Les Mer...

16-årige Anders fik stjålet sin telefon under overfaldet, men motivet er ligeså meget at ydmyge offeret, måske fordi gerningsmanden dyrker MMA og har hørt at Anders har været dansk mester i karate.

Les Mer...