Nyt

Stillbillede: TF1 / Le Figaro.

Opinionen i Frankrig er delt omtrent på midten i synet på 16 år gamle Mila, som er blevet sat under politibeskyttelse sammen med familien på grund af de mange dødstrusler hun fik efter blandt andet at have sagt at «islam er lort» under et skænderi på Instagram.

En meningsmåling som Ifop har udført for Charlie Hebdo, viser at 53 procent af de adspurgte tager Milas parti ved at give sin tilslutning til emnesporet #JesuisMila (jeg er Mila), mens 47 procent har valgt #JesuispasMila (jeg er ikke Mila).

Det skriver Valeurs Actuelles.

De, der støtter den unge skolepige som er truet på livet for at have sagt sin mening om islam, udgør dog blot knap et flertal

Pigens ord anses endvidere som en provokation af 42 procent af respondenterne.

Et flertal af de unge mener at Mila er racistisk:

Mila anses som racist af 57 procent af 18–24-årige og 48 procent af de homofile

Blandt muslimer er det 85 procent som mener at Milas udtalelser er racistiske.

I den samme undersøgelse er det 50 procent af de adspurgte som er tilhængere af retten til blasfemi, skriver Valeurs Actuelles. Andelen kan synes overraskende lav i et land som indførte sekularisme med et blodbad.

ANNONSE

Blandt sympatisørerne af præsident Emmanuel Macrons parti «La République En Marche!» (LREM) er 54 procent af de adspurgte modstandere af retten til at kritisere religioner.

ANNONSE