Nyt

I følge en meningsmåling udført av Tamedia, det største medieselskab i Schweiz, siger et flertall på 62 procent af de adspurgte, at der ikke er plads til islam i landet, det skriver Aargauer Zeitung. 38 procent indtog det modsatte synspunkt.

Styrkeforholdet var næsten eksakt det samme da de adspurgte skulle tage stilling til, om islam bør anerkendes som officiel religion i Schweiz. 61 procent svarede nej eller mere nej end ja, mens 39 procent svarede ja eller mere ja end nej.

80 procent mener, at kristne værdier er en del af Schweizisk identitet, mens 20 svarede negativt på dette spørsmål.

Et klart flertal af schweizerne ser altså ud til at have samme indstilling til islams plads i deres samfund, som de tyske oppositionsparti Alterntive für Deutschland (AfD) har udtrykt i deres partiprogram.

ANNONSE

Den målte procentandel er noget større end det flertal på 57,5 %, som stemte for minaretforbud ved folkeafstemningen i 2009. (Som en kuriositet i disse dage, skal det nævnes, at meningsmålingerne før folkeafstemningen ikke pegede i retning af et så stort flertal.)

sveits-minaretforbud

 

Aargauer Zeitung

ANNONSE