Nyt

Franske Mila (18) viste fingeren til islam. Det kostede hende dyrt. Efter 100.000 dødstrusler og hadytringer må hun beskyttes af livvagter døgnet rundt. Nu møder hun 13 af dem, der truede hende i retten.

Pludselig var de ikke så hårde, som når de sad bag tastaturerne hjemme og ødelagde hendes liv.

Milas advokat Richard Malka beskriver dem som «digitale terrorister». Malka repræsenterer også Charlie Hebdo, og er en stærk forkæmper for ytringsfriheden i Frankrig.

Document har omtalt sagen flere gange.

Det var på Instagram, hvor Mila havde afvist tilnærmelserne fra en muslim som til sidst kaldte hende for en «beskidt lebbe», at den unge pige reagerede med at sige blandt andet at islam er noget lort og luftede tanker om at stikke fingeren op i rumpen på deres gud.

Mila modtog umiddelbart en så stor mængde dødstrusler at hun måtte slutte på skolen og gå i dækning under politibeskyttelse.

Hun fik støtte fra Marine Le Pen, som beskrev Mila som «modigere end hele den politiske klasse har været i 30 år».

I Stavanger Aftenblad beskriver Vibeke Knoop Rachline hvordan drabstruslerne mod Mila tiltog i styrke efter drabet på læreren Samuel Paty i oktober i fjor.

«Beskidte hore, jeg håber du dør på værst mulige måde, og hvis det tager for lang tid vil jeg selv have glæden af at stikke dig ned». «Jeg glæder mig til at sprætte din krop op med min fineste kniv og lade dig rådne op i skoven.» «Du skal blive en ny Samuel Paty (læreren som blev dræbt i oktober 2020)», lyder nogle af ytringerne.

I et land som Frankrig kan sådanne udsagn ikke behandles som tomme trusler. For selv om kun et mindretal af muslimerne er salafistiske fundamentalister, så oplever et stort flertal af franske muslimer al kritik og forhånelse af religionen og profeten Muhammed som svært krænkende.

Mila er en ung pige som aldrig kan vende tilbage til et normalt liv. En fatwa forsvinder ikke af sig selv.

Mila har allerede fået «livstid». Selv om hun skifter udseende gang på gang vil de mest rabiate fanatikere altid finde hende. Som hun siger i sin nye bog, er hun «prisen for vor frihed».

Stavanger Aftenblad

Køb Lars Hedegaards nye bog her!

ANNONSE