Dag: 2. januar 2020

Caspar David Friedrich (1774-1840) Olje på lerret, 49,5 x 70,5 cm, Kunsthalle Bremen. Tysk titel: Felsenschlucht (Das Grab des Arminius) – Klippeslukt (Arminius’ grav). Arminius (17 fvt.-21 evt.) var en germansk høvdingsønn av cheruskernes stamme, som i meget ung alder ble sendt til Roma som gissel. Der ble han utdannet som offiser, utmerket seg, og […]

Les Mer...

Det ejer sin egen bitre ironi, at vi er kommet dertil, hvor myndighederne kommer med opfordringer til kriminelle om ikke at begå kriminalitet …

Les Mer...

Dette, for sin tids ganske radikale klaverstykke finner vi i femte bok av Edvard Griegs Lyriske stykker for klaver, utgitt i 1891. Håkon Austbø spiller.

Les Mer...

Jeg er nået af det sørgelige budskab, at Ulrik Høy døde i morges knap 75 år gammel. Han havde i mange år klummen på bagsiden af Weekendavisen under pseudonym, og en dag jeg mødte ham, spurgte jeg om pseudonymet virkelig var ham. “Ja, jeg har haft den i seksten år, det svarer til livstid uden prøveløsladelse.”

Les Mer...

Selvom hovedparten af de personrettede angreb med fyrværkeri finder sted i multikulturelle bydele, så er de ofre der er villige til at stå frem i medierne alle danske. Urolighederne har også givet enkelte venstreradikale et tiltrængt lynkursus i arabisk modkultur.

Les Mer...

Manden der ledet mobben der angreb den amerikanske ambassade i Bagdad og sved deler av lokalerne af, Hadi Ameri, blev i sin tid inviteret til Det hvide hus af president Obama.

Les Mer...

Christian fortæller i Facebook-gruppen ‘Amager’, at ‘familierne tør ikke længere komme ud og fyre af med børnene, og at det i det hele taget er ‘en trist vej vi er på vej hen ad’.

Les Mer...