Kopierede/fra hoften

Selvom hovedparten af de personrettede angreb med fyrværkeri finder sted i multikulturelle bydele, så er de ofre der er villige til at stå frem i medierne alle danske. Urolighederne har også givet enkelte venstreradikale et tiltrængt lynkursus i arabisk modkultur, herunder billedkunsteren Simone Aaberg Kærn og anti-racisten Karl Villemoes. Sidstnævnte er mest interessant, for han sætter ord på den kognitive dissonans på stedet. Det er ikke en flaske Dom Perignon, Bollinger eller en Veuve Clicquot værd, men vi er bestemt i nærheden af et glas Moët & Chandon med lidt af supermarkedets kransekage. Den herlige video kan ses her.

Karl Willemoes, KaosTV: Der står nogle utilpassede unge dernede og kaster med fyrværkeri. Jeg har sagt, at de skal holde op med det, men jeg ved ikke lige om de fattede det. … Nu kaster de efter mig – det er helt idiotisk det der. Det er helt sygt det der – det er helt sindssygt. … Det er jo sindssygt. Nå, mænd, det må jeg jo ud og konfrontere, tror jeg. Fordi det der, det giver et dårligt rygte til hele Nørrebro, og til alle der er andet end hvid. Jeg er rystet. Jeg er rystet over… jeg føler fucking skam på de forældres vegne, der ikke kan finde ud af at passe deres børn ordentligt.

… Hvis det var, at jeg havde fået fat på dem, så havde jeg alligevel ikke filmet det. Det er forfærdeligt – det er en tragedie det der. De unger der, de kan få op til otte år, otte år kan man få for at kaste med fyrværkeri efter sagesløse. Som mig, i det her tilfælde. … Stop det der, der er så forfærdeligt, at racisterne derude har en fest. Alle de der kælderracister sidder og har en fest, og de er så glade for, at de får ret i alt hvad de siger. når I gør det der. Så hold op mand. Jeg ved godt at I er nogle gode unger… lad nu være med at ødelægge Jeres ungdom. Tro mig! Når man er alt andet end hvid, og man har lavet noget lort, så får man bare den hårdeste straf i Danmark. Det ved Vi bare, at det sker. Hvis du bliver bustet, så kan du godt regne med at få den ondeste straf, den ondeste straf, fordi i Danmark der har vi altså racisme, om vi vil det eller ej.

… Hvis nu min kæreste havde fået det der i hovedet, og havde fået et kæmpe brandsår, eller havde fået skudt sit øje ud, så havde jeg jagtet Jer. Så havde jeg jagtet Jer, og havde jeg fundet Jer, så havde jeg sørget for at det havde fået konsekvenser.

ANNONSE

Mest læst