Nyt

Datoen er 12. desember 2011 og Obama modtager Iraks statsminister Nouri al-Maliki i Det hvide hus. Bag sofaen med blåt slips står Hadi al-Ameri, leder av den Iran-støttede Badr-brigade. Det var denne der stormet deler af ambassaden i Bagdad. 

 

Manden der ledet mobben der angreb den amerikanske ambassade i Bagdad og sved deler av lokalerne af, Hadi Ameri, blev i sin tid inviteret til Det hvide hus af president Obama.

Det skriver Charlie Kirk, en af lederne for Turning Point USA, i en tweet:

I forfatningen er forræderi defineret som “aiding and abetting the enemy”. Obamas politik overfor Iran kom farlig nær en slig defintion. Han befandt sig i en gråzone. Det vil ikke Demokraterne indrømme. De anklager Trump for det samme som de har holdt på med i flere år.

ANNONSE

Det gør unægtelig indtryk at se billederne af Badr-chefen i det ovale kontor i Det hvide hus, sammen med Obama.

Amerikanerne bliver mindet om at deres mest liberale president gennem tiderne syv år efter 9/11 strak sig meget langt for at komme den islamiske verden i møde.

On Tuesday, members of the Iran-backed militia Kata’ib Hezbollah and their supporters stormed the U.S. Embassy in Baghdad. Hadi al-Amiri, a member of the Iraqi parliament and former head of the Badr Organization with close ties to Iran’s Islamic Revolutionary Guard, took part in the embassy attack. In 2011, Amiri visited the White House and met with then-President Barack Obama.

“Did you know Badr Corps chief Hadi Ameri, who led today’s raid on the US Embassy in Iraq, was once invited to the [White House] by [Barack Obama]?” asked Iranian news editor M. Hanif Jazayeri. “FYI: Ameri & the Badr Corps get their salary & orders from Iran’s dictator Ali Khamenei.”

Obama genåbnet en kløft i det politiske landskab. Under Vietnam-krigen representerede George McGovern en nærmest pasifistisk, antiamerikansk fløj i det Demokratiske partiet. Efter 9/11 var der tværpolitisk enighed om at gå til krig, først mod Afghanistan, så Irak.

Obama var mod USAs engagement i den islamiske verden. Han koblet venstresiden i partiet til den islamske siden og er således far til den polarisering der herjer USA.

ANNONSE

Mest læst

De blev til monstre

Servicemeddelelse

Manifest i en mørk tid