Kopierede/fra hoften

Trump i skammekrog med løkke om halsen, ophav ukendt; Foto: Instagram

Under Århus festuges åbning fredag aften, stødte jeg tilfældigvis ind i Carsten Jensen på Klostertorv. Han så affældig ud, og lignede lidt Dostojevskijs klamme kældermenneske. Få skriver så perfidt som Carsten Jensen, men der er naturligvis flere potentielle arvtager. Jyllands-Postens Per Nyholm er hårdt ramt af ‘Trump derangement syndrome’ og ville være et godt bud, hvis han ikke var født under 2. Verdenskrig. Fra JP.dk – Er Trump gået fra koncepterne? En ækel mistanke breder sig.

“Er Trump gået fra koncepterne? Nærmer han sig et mentalt sammenbrud? Eller for at sige det på jævnt dansk: Er manden splittertosset? Trump, hævdes det i Washington, føler sig klemt. Måske er han ved at gå i stykker.

… Risikoen for Trump er ikke blot glemsel, men en måske hastig overførsel fra Det Hvide Hus til gummicellen. Mere stålsatte typer kunne muligvis bevare roen. Kujonen og impulsmennesket Trump reagerer, ifølge en ledende amerikansk tv-journalist, John Heilemann, ‘sindssygt, manisk, usammenhængende og foruroligende‘.

… pressen stempler han som ‘falsk’, demokratisk orienterede amerikanske jøder er ‘landsforrædere’. Vi er oppe på helt andre omdrejninger end for blot et halvt år siden.

… Alt smuldrer mellem hænderne på denne destruktive mandEn ækel mistanke breder sig: Hvem profiterer af den foreliggende situation, af splittelsen og mistroen i det atlantiske forhold, som Trump har fremkaldt? Ikke de liberale demokratier, men Rusland under Vladimir Putin, om hvem det hævdes – konspirativt eller virkeligt – at han ligger inde med et for Trump belastende dossier, og at Trump følgelig danser efter hans pibe.

… Forestillingen i Det Hvide Hus er dødsensalvorlig. En galning med fingeren på atomknappen, muligvis Putins agent, helt sikkert Europas fjende.

ANNONSE