Kommentar

Løgnen er gået Adam Schiff i blodet og det er tvivlsomt om han er i stand til at skælne løgn og sandhed.

Trump skal afsættes, fordi han er en fare for den amerikanske nation og verden. Det har medierne grundigt beskrevet gennem de tre år, Trump har siddet i Det Hvide Hus. Han er racist, anti-semit, hvid supremacist og misogyn. Han er en løgnhals, som er skyld i fænomenet fæjk njus. Han er en uvidende klovn, der tumler rundt på den storpolitiske scene. Han er vulgær, forlanger to iskugler til dessert og bruger offentligt øgenavne om sine politiske modstandere; hans politik er ødelæggende for USA’s og verdens økonomi. Han er kort sagt en skændsel for nationen og uværdig til at indehave posten som USA’s præsident.

Og så har vi endda ikke nævnt hans værste forbrydelser. Han blev kun valgt, fordi han havde en hemmelig aftale med Ruslands præsident Putin om, at Putin skulle støtte Trumps kandidatur og modarbejde Hillary Clinton. Det var Putin, der ”hakkede” det amerikanske præsidentvalg i 2015 og på denne måde fik Trump installeret i Det hvide Hus.

Under et besøg i Moskva blev Trump filmet under sex-eskapader med russiske prostituerede på et luksushotel. Derfor har Putin en klemme på Trump og har truet med at offentliggøre de famøse billeder, hvis ikke Trump gør, som Putin forlanger. Trump er Kremls hemmelige agent.

ANNONSE

Den nuværende rigsretssag mod Trump bekræfter dette billede af en person, der bruger udenlandske kræfter til egen fordel. Trump er nu på anklagebænken for at have brugt Ukraine til at fremme egne interesser. Og han er ligeledes – som i Ruslandssammensværgelsen – anklaget for at have modvirket Kongressens opklaring af hans forbrydelser.

Der skulle således være mere end rigeligt til at få manden dømt for embedsmisbrug, sat ud af Det Hvide Hus og derpå idømt mindst en langvarig fængselsstraf for landsforræderi. 

*******

Der mangler kun en lille detalje i ovenstående billede af Trump: Bortset fra det med iskuglerne og øgenavnene er det komplet falsk!

Trumps politiske modstandere – og de er mange både i Kongressen, i medierne og blandt skuespillerne – har efter han vandt valget på talrige måder forsøgt at få ham afsat ved at udbrede fantastiske løgnehistorier om ham. Den største og mest vedholdende løgn var den om hans skjulte sammensværgelse med Kreml og Putin.

Påstanden byggede på et dilettantisk såkaldt ”dossier”, strikket sammen af en afdanket britisk spion og Trump-hader, Christopher Steele. Han hævdede, at hans mudrede kilder var russiske, men hverken han eller andre har været i stand til at bekræfte nogen af de vidtløftige historier. 

Det politisk alvorlige var imidlertid, at Det demokratiske Parti havde betalt for at få denne samling af sladder og rygter – kort sagt russisk desinformation – skrevet sammen og udbredt. Lige så alvorligt var det, at den amerikanske efterretningstjeneste FBI lagde dette hjælpeløse ”dossier” til grund for at få mulighed for at udspionere amerikanske statsborgere.

Dossierets påstande blev også anledning til, at flere Kongres-udvalg forgæves har brugt store ressourcer på at verificere påstandene. Sladderhistorierne dannede tilmed grundlag for nedsættelsen af en særlig undersøgelseskommission med vidtgående beføjelser til at efterforske og anklage amerikanske og udenlandske statsborgere. 

Men der er intet kommet ud af de mange og kostbare anstrengelser. Medierne har ukritisk svælget i Trumps angivelige forbrydelser, og både kommentatorer, tidligere højtstående embedsmænd og politikere har brugt ordet ”landsforræder” om præsidenten. Det demokratiske partis ledelse fandt derpå i sin desperation på at konstruere to andre ”forbrydelser”, som Trump påstås at have begået i forhold til Ukraine. Og det har partiet brugt til den pågående rigsretssag for at få præsidenten afsat. Alt tyder på, at denne politiske manøvre heller ikke vil lykkes.

Medierne har svigtet i enestående grad. I stedet for at bruge dette fantastiske drama som afsæt for at oplyse om, hvordan det amerikanske politiske system fungerer, hvilken rolle præsidenten spiller og hvilke rettigheder en præsident har i forhold til Kongressen, har journalister og kommentatorer med hånlige og bedrevidende miner affærdiget den grimme ælling som en farlig klovn. I stedet for at forsøge at forstå, hvorfor så mange stemte på en mand, som de havde sagt umuligt kunne blive valgt til præsident (Steinmetz: Nej, det kan han ikke!), hoppede de på den primitive desinformation om Trump som Putins villige redskab og hans forbryderiske politik i forhold til Ukraine.

I den virkelige verden er der under Trump skabt syv millioner nye arbejdspladser, arbejdsløsheden er den laveste i 50 år, for kvinder den laveste siden 1953. Samme positive udvikling gælder for sorte og latinoer. De er håndfaste kendsgerninger i modsætning til partipolitiske feberfantasier om ikke-eksisterende sammensværgelser.

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf