Nyt

Som nationalkonservativ bliver man naturligvis lidt skeptisk når en tidligere VU-formand siger noget fornuftigt, men der er lang tid til næste valg, så måske mener han det for alvor. Højrefløjen får aldrig 90 mandater, og uden bevægelse i Socialdemokratiet og Venstre, kommer der ikke til at ske noget fundamentalt. De kan kalde den førte politik for socialistisk, liberal, stram, fast eller fair, blot de gør hvad der kræves.

Interview med den nyvalgte MF’er Morten Dahlin i Berlingske – En oplevelse i S-toget fik ung Venstre-politiker til at føle sig vred og magtesløs – i dag vil han stille større krav til indvandrere.

“Morten Dahlin er vokset op i Hundige på grænsen til den københavnske vestegn, og da han havde fået den røde studenterhue på hovedet, flyttede de fleste af hans venner til hovedstaden for at studere. … Efter gymnasiet flyttede Morten Dahlin ind i en etværelseslejlighed ved siden af det sociale boligbyggeri Askerød, der tidligere har figureret på regeringens såkaldte ghettoliste.

‘Der var jeg ikke i særligt lang tid, for jeg havde to indbrud på tre måneder. Jeg mødte endda en af dem, der havde gjort det, i S-toget. Det var en gut, der hedder Ahmed, som stod og hånede mig og fortalte, hvad han havde stjålet i min lejlighed. Sjældent har jeg følt mig så magtesløs. Det var på nippet til, at jeg gik hjem og græd af vrede og magtesløshed,’siger han:

‘Så det med selv at bo lige ved siden af Askerød og opleve, hvad det gjorde ved et boligområde – altså, der var indbrud i alle ungdomsboligerne hele tiden – har også formet mig politisk.’”

“På min egen folkeskole var der tre tosprogede i min klasse, og det var intet problem. Nu er der 33 procent. Og jeg vil da tænke mig om en ekstra gang, før jeg sender mine egne unger i den skole. Og alle, der ikke gør det, lyver.”

“Der er ingen tvivl om, at ghettoplan, paradigmeskifte og opstramninger selvfølgelig er et skridt i den rigtige retning. Vi bliver nødt til at være hårde – også når det bliver svært.

Men jeg tror også, det handler om, at vi stadig ikke helt har fået smidt den eftergivenhed, som man mødte folk udefra med for 30 år siden, væk.”

ANNONSE