Nyt

De grove sexkrænkelser fra partilederen Morten Østergaard fra Det Radikale Venstre trækker tråde til den falmede tv-vært Reimer Bo Christensen, der har spillet en årelang rolle hos Det Radikale Venstre.

De radikale politikere holder en løssluppen sommerfest, og partiets ‘skørtejæger nummer 1‘ udser sig en uerfaren 21-årig kvinde som sit næste offer. Morten Østergaard forgriber sig på den unge kvinde, der har været ansat som praktikant hos De Radikale.

Partilederen tager sin unge ansatte på ballerne og prøver at rive hendes bh og trusser af midt på dansegulvet. Morten Østergaard anmeldes efterfølgende for sexchikane. Morten Østergaards unge sexoffer bryder sammen i gråd, da hun skal beskrive overgrebet fra den omtrent dobbelt så gamle mand, der har fejret sin 40 års fødselsdag en uge forinden.

ANNONSE

Sexovergrebet fra Morten Østergaard overværes af flere vidner i sommeren 2016. Det unge offer betror sig til sine kollegaer, fordi Morten Østergaards krænkelser ikke stopper. Øjenvidnerne tror ikke deres egne øjne:

“Hver gang jeg vender mig om og kigger på dem, fjerner Morten sin hånd fra hendes røv,” siger en tidligere ansat hos De Radikale og fortsætter:

“Det sker gentagne gange, hvor jeg begynder at holde øje med dem og bliver ved med at kigge, da hun jo tidligere har sagt til mig, det var ubehageligt, og hun (den 21-årig praktikant, red.) havde afvist ham (Morten Østergaard, red.) ved at fjerne hans hænder.”

Flere spørger sig selv, hvordan Morten Østergaard kunne holde dette overgreb samt en serie af sexkrænkelser mod mindst tre andre kvinder skjult for offentligheden. Hvordan kunne en seksuelt afsporet toppolitiker og familiefar narre pressen og opretholde det politiske pokeransigt?

Pilen peger i høj grad på den tidligere nyhedsvært hos Danmarks Radio, Reimer Bo Christensen, der har haft en pilfinger med i det skammelige politiske optrin.

Morten Østergaards sexkrænkelse af den yngre praktikant finder sted 24. juni 2016. På samme tidspunkt yder Reimer Bo personlig rådgivning til Morten Østergaard på ugentlig basis. Mellem 2015 og 2019 er Reimer Bo medierådgiver for Det Radikale Venstres formand Morten Østergaard.

“Jeg har faktisk mødtes i fire år hver uge med Morten Østergaard og gennemtævet og rådgivet ham,” fortæller Reimer Bo Gennemtævningen, som Reimer Bo beretter om, skal ikke opfattes som fysisk afstraffelse. Det har handlet om at klæde den radikale formand på, så han kan skjule ubekvemme sandheder og modstå pressens spørgsmål.

De ugentlige møder mellem den tidligere DR-vært og den radikale sexkrænker foregår på den måde, at hvis Morten Østergaard har en politisk holdning – til for eksempel sexisme – så vil Reimer Bo afprøve Østergaards svar i et ‘falsk interview’.

Reimer Bo og Morten Østergaard opfører en slags skuespil, hvor Østergaard lærer at mørkelægge de dunkle sider af en sag. På den måde er Morten Østergaard, takket være Reimer Bo, bedre forberedt, når han får kritiske spørgsmål fra andre journalister.

Noget tyder på, at Reimer Bos rådgivning ikke har haft den ønskede virkning. I efteråret 2020 begynder de kritiske spørgsmål at hobe sig op foran Morten Østergaard. En kvindelig partifælle fortæller om seksuelle tilnærmelser og kærtegn på sine lår Mens nettet strammes om Morten Østergaard, står det klart, at partilederen famler efter de rette ord og ligner en skyldig mand, når journalisterne spørger ind til sexkrænkelserne i Det Radikale Venstre.

Da metoo-krænkelserne får fundamentet til at vakle under Morten Østergaard, virker han uforberedt og famlende i mødet med pressefolkene.

Den rødmossede journalist Reimer Bo Christensens lettjente penge gennem fire år hos De Radikale viser sig at være givet dårligt ud.

Reimer Bo har oplevet en voldsom deroute i både arbejds- og privatliv. Reimer Bo opnår nærmest rockstjernestatus i Danmarks Radios nyhedsudsendelser og talkshows. Alt dette får en ende, da tv-værten bliver fyret med omgående virkning.

Reimer Bo er nyhedsvært på TV Avisen, da han samtidig sælger et interview med pengesvindleren Stein Bagger til Danmarks Radio for voldsomme summer Politikerne og seerne forstår ikke, at Reimer Bo kan være ansat på Danmarks Radio i en fremtrædende rolle, mens han som privatpersen laver guldrandede forretninger med DR, der vælter sig i licenspenge. Det kommer ydermere frem, at Reimer Bo tidligere har arbejdet og tjent penge på Stein Baggers fordækte svindelforetagende.

Reimer Bo får sparket fra Danmarks Radio. Kort tid efter kaster hans unge kone håndklædet i ringen. Parret skal skilles, men benægter, at aldersforskellen på 27 år har spillet ind.

I dag er singlemanden Reimer Bo fyldt 70 år, og han har byttet livet på tv-skærmen ud med det, man i folkemunde beskriver som en fyldig ‘portvinsnæse’ samt en hudkulør, der stråler om kap med Socialdemokratiets 1. maj-faner.

Et venstrefløjsparti, som Reimer Bo også har arbejdet for, da projektørerne slukkede, og tv-koryfæet skrev sig ind i glemmebogen.

I dag kan makkerparret Morten Østergaard og Reimer Bo se tilbage på fire års intensiv medietræning, hvor de hver uge forberedte sig på kritiske pressespørgsmål. Imens er mindst et af Morten Østergaards kvindelige ofre brudt grædende sammen efter de voldsomme sexkrænkelser.

Meget tyder på, at Morten Østergaard snart kan skrive sit navn i ‘glemmebogen’ ved siden af Reimer Bos.

Se også DR-vært Mads Aagaard Danielsen tiltvang sig sex med praktikant på låst toilet til julefrokost i DR Byen

ANNONSE