Kopierede/fra hoften

Illustrationsfoto

Mediet Politikens “hovedhistorie” lørdag handler om en islamist der er rejst til Pakistan fordi hun ikke kan undvære sin niqab.. Det interessante er dog mediets tegning af to danskere som begge illustreres som overvægtige, sure og hvor manden åbenbart ikke har styr på sine bukser.

Historien er opbygget om et læserbrev skrevet af  lærerstuderende Christiane Nørring som hylder den maskerede”Fatima”.

“Vi har, som du ved, gjort det til en tradition at samle ind til forskellige velgørende formål i vores boligområde – en tidligere ghetto i København – siden vi flyttede hertil for tre år siden.”

“En ghetto er det ikke, for folk kommer fra alle verdens hjørner og fra alle sociale lag. Alle smiler til hinanden – også rødderne, når man lige har lagt dem lidt i blød.”

»Nå! Er Fatima i Pakistan? Hvor lang tid har hun været det? Og hvornår kommer hun hjem igen?«, spurgte jeg. Svaret, jeg fik, rystede mig i en sådan grad, at jeg skal lede længe efter lignende oplevelser. Eller det vil sige, det tror jeg faktisk ikke, jeg kan finde.

»Fatima kommer ikke tilbage«, var din mands svar.

»Hvad siger du? Kommer hun ikke tilbage? Hvad så med børnene?!«

»De er også rejst«, sagde han.

»Og jeg rejser snart«.

Læserbrevet kan læses her:

Politiken – Afskedsbrev fra nabo: Farvel, Fatima. Du var min veninde, min samfundets støtte. Men du tog afsted, fordi Danmark ikke ville have dig her

Artiklen i Politiken, som kalder sig “Organet for den højeste oplysning siden 1884”, ligger bag en betalingsmur og er skrevet af journalist Kirsten Nilsson.

Politiken – Niqabforbuddet fik Fatima til at forlade Danmark med familien

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet