Kommentar

De intolerante tolererer ikke de tolerante. Fordi for dem er tolerance lig med svaghed og underkastelse.
Derfor reagerer de med raseri og fordømmelse, når vi – de tolerante – for en gang skyld i deres optik bliver intolerante, når vi vedtager et burkaforbud.  Så begynder disse intolerante at anklage os for ikke at være tolerante, og for ikke at overholde vore egne tolerante menneskerettigheder.
Det har de helt ret i.
For vi tolerante er faktisk gået på kompromis med vor egen tolerance. For første gang i 169 år har vi måttet gradbøje det element i Grundloven, der handler om den personlige frihed. Ud fra det indlysende faktum, at vi i vort land møder hinanden med bogstaveligt talt et åbent ansigt. Derfor ønsker vi ikke tildækkede borgere blandt os. Eller rettere sagt, intolerante borgere, der ikke tolerer, at vi tolerante tør se hinanden i øjnene. For  de kender ikke ordet tillid.
At gå tilhyllede i det offentlige rum er kun en lille del af de mange tiltag, som de intolerante kræver i vort tolerante land. Allerede nu har de intolerante fået indført hallal-slagtede fødevarer, kønsopdelte svømmehaller, bederum i skoler og på arbejdspladser, egne byområder, hvor vi de tolerante ikke har adgang og mange, mange andre ikke-tolerante tiltag.
Det er ikke tolerance over for os tolerante. Det er ren og skær intolerance.
Og det har vore tolerante politikere tolereret.
Men de fleste af os borgere tåler ikke mere tolerance over for de intolerante. Derfor kræver vi, at der nu kommer en nul-tolerance over for disse intolerante mennesker. Og vi har et effektivt våben. Nemlig at bruge deres egen intolerance mod dem selv.
Så fremover bør vi være intolerante mod de intolerante, der ikke tolererer vort tolerante samfund.
De intolerante bør i øvrigt lære, at tolerance er et begreb, der betyder at man tåler andres tanker og meninger, uagtet man selv er uenig.
At de fleste intolerante dybest set foragter os tolerante, har vi længe levet med. Fordi vi netop er tolerante. Bare de intolerante tolererer vore værdier, når de er i vort tolerante land. Men fortsætter de intolerante med at overskride vor tolerance,

– bliver vi tolerante intolerante på alle områder.

ANNONSE