Kopierede/fra hoften

Norges svar på DR, NRK, formår ikke at lade være. Har de en bestyrelsesbeslutning om at alt af dumheder og særkrav som kommer fra muslimer, skal fremmes? Rub og stub?

Har alle redaktørerne og lederne i statsradiofonien været på seminar hvor de er blevet enige om at gøre det sådan? Har de en vedtagelse som siger: Søg altid at fremme alt muligt, tænkeligt og utænkeligt, som kommer fra muslimer? Nok ikke, men resultatet ville være det samme

Zeliha vil gerne have norsk pas, noget som indebærer at hun vedkender sig sit norske statsborgerskab. Passet siger klart og tydeligt: Jeg er norsk statsborger. Men hun godtager ikke det norske samfunds præmisser. Hun vil selv definere præmisserne. Mere præcist: Hun vil have sit norske pas på islams præmisser.

ANNONSE

Stor muslimsk kampagne mod nye pasregler: – Synlige ører er krænkende

Spørgsmålet NRK kunne have stilet sig før de lavede dette indlæg, er dette: Bør vi beskytte Zeliha mod sig selv? Forstår hun hvor latterlig hun og hendes krav fremstår? Pressens etiske regler forlanger faktisk at man gør sådanne overvejelser.

Problemet er at NRK ikke er i stand til at aflæse sit publikum, eventuelt giver de bare fanden i det hele. Sagen som ligger på NRKs Facebook-sider, har i skrivende stund 2000 kommentarer, og det er ingen overdrivelse at sige at folk er begrænset begejstret.

Den mest ”likede” kommentar, skrevet af Aina Ekstrøm, har så langt har fået over 800 likes:

Dette er jo DISKRIMINERING af nordmænd! Da min datter skulle have kørerkort, gik hun ind i fotoautomaten og måtte tage af sig alt. Skjærf, øreringe osv. Hun fik besked om at håret måtte synes, ørene og ansigtet.
Lige derefter gik en dame ind med hijab.
Hun tog et billede med kun ansigtet synlig. Ikke noget hår, ører, eller noget.
Da måtte jeg simpelthen gå hen til skranken og spørge hvad forskellen på hende og min datter var?
De blev pissesure og sagde at det havde med religion at gøre, derfor var det fint.
Så svarede jeg at hvis jeg meldte mig ind i Pastafarian samfundet, som FAKTISK er registreret som en religion i USA, så kunne jeg gå ind med en spaghettiparyk på hovedet?
Da blev de endnu surere og synes ikke jeg var morsom i det hele taget.

Hvorfor er dette billede ikke godt nok? spørger Zeliha. NRK-reporter Emma A. Sætre og fotograf Stig Jaarvik gør bare deres job: De agerer mikrofonholder for endnu et muslimsk særkrav.

Denne kommentar af Christian Ruscetta har over 600 likes:

Jeg foreslår at du lægger din religion til side, og følger norsk lov! Du må gerne tro på hvilken gud du vil for mig, men prøv ikke på at sætte religiøse krav over love og regler i samfundet!

Shahnam Parnianfard skriver: «Love og regler i det land vi har valgt at bo i skal respekteres. Der bør ikke være nogen undtagelse uanset grundlag. Hvis jeg ikke kan lide landets love og forskrifter, kan jeg frit vælge et andet land at bo i.»

Ole Jacob Johansen: «Det er en krænkelse at du ikke vil følge reglerne i det land du helt frivilligt har valgt at bosætte dig i.»

 

Køb T-shirten «kronisk norsk» fra Document her

 
ANNONSE