Nyt

Stillbillede: SWR

Ifølge netsiderne til en organisation som kalder sig ”Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe”, skete der i tidsrummet 1. april til 9. juni mere end tredive tilfælde af vandalisme, tyverier eller andre former for hadforbrydelser mod kirker eller kristne i Tyskland.

Den aktuelle netside virker seriøs, og kildebelægger hvert enkelt tilfælde, ikke sjældent med pressemeldinger fra politiet og links til medier, også lokalaviser. Hærværket handler om både ildspåsættelser, ødelæggelser og tilgrisning, ikke sjældent med vanhelligelse af kristne symboler.

Nogle af kirkerne har været åsteder for gentagne krænkelser af disse typer.

Observationerne bringer tankene hen på ugerninger af endda større omfang i Frankrig, og synes at bekræfte en antikristen tendens som gør sig gældende Vesteuropa rundt.

Som Breitbart rapporterer, gør fænomenet sig gældende også i Østlondon.

Fjendtligheden mod kirker i Vesteuropa bringer tankerne hen på lignende sager i Mellemøsten. Men der er en vigtig forskel: Kristne i Mellemøsten reagerer ikke med ligegyldighed. I Europa virker de kristne miljøer langt mere resignerede.

ANNONSE
ANNONSE