Nyt

Tal fra det føderale tyske kriminalpoliti Bundeskriminalamt (BKA) som Funke Mediengruppe har indhentet, viser at der i 2017 skete 100 angreb på kristne i Tyskland, melder flere tyske medier. Angrebene omfatter blandt andet et mord, ni legemsbeskadigelser og én brandstiftelse.

Frankfurter Allgemeine skriver:

I rundt regnet en fjerdedel af tilfældene blev kirker eller kristne symboler angrebet. I mindst 14 tilfælde skal der være blevet begået «kristenfjendtlige strafbare handlinger» mellem asylsøgere og flygtninge.

Tyskland har i de senere år masseimporteret personer med antisemitiske holdninger, efter at have set flere årtiers fremvækst af muslimske diasporaer som sjældent er blevet konfronteret med det, den tyrkisk-tyske professor Ahmet Toprak kalder en dybt forankret antisemitisme. Fjendtligheden mod jøder er da også en tand giftigere end mod kristne, som jo mange steder i verden forfølges uendelig meget hårdere end i Tyskland.

Men som kristne flygtninge fra Mellemøsten ved alt om: Efter lørdagsfolket er det søndagsfolket og de som påberåber sig ikke at være noget som helst, som står for tur. Angrebene på kristne symboler må anses som tørsvømning.

ANNONSE

Intern muslimsk justits er en del af billedet: I den ene mordsag, som er fra april 2017, var det en afghansk mand som med en kniv stak en afghansk kvinde ihjel, som var konverteret til kristendommen.

CDUs indenrigs- og justitspolitiske talsmand i Forbundsdagen, Ansgar Heveling, mener at et hundrede konstaterede angreb med kristenfjendtlig motivation er et alarmerende antal, og tager til orde for beskyttelse af kristne personer og institutioner.

Er ikke det langt hen ad vej ensbetydende med at bede om beskyttelse af hele Tyskland?

Delstaten Bayerns indenrigsminister Joachim Herrmann (CSU) siger, at det at integrere sig i Tyskland betyder at tolerere den kristen-vestlige værtskultur uden forbehold.

«For den som vil bo her, er det tvingende nødvendigt at tage afstand fra en kristenfjendtlig tænkemåde. […] Ellers er vedkommende slet ikke velkommen i vort land.»

Det Herrmann gør her, er et forsøg på at lukke stalddøren efter at hesten er stukket af. 

Kristenfjendtlige personer har været velkomne i Tyskland længe, og de er sjældent blevet konfronteret med denne tilbøjelighed. Og hvor enkelt ville det også have været i en del af verden, som selv er gået langt i at tage afstand fra sine egne spirituelle rødder?

Frankfurter Allgemeine – Die Welt – Die Zeit

Køb Lars Hedegaards bog her!

ANNONSE

Mest læst