Nyt

Fredagsbøn i Clichy udenfor Paris

Ifølge en fransk parlamentarisk rapport som er baseret på interviews med repræsentanter for højtstående offentlige tjenestepersoner i Frankrig, pågår der en islamistisk radikalisering af vigtige dele af den franske offentlige sektor, som både omfatter funktionærer og personer med borgerkontakt.

Rapporten skal offentliggøres den 26. juni, men det franske nyhedsmagasin Le Point har haft eksklusivt indsyn i processen med udarbejdelsen, og kan dermed allerede nu forudsige flere resultater af den parlamentariske undersøgelse, som har pågået siden sidste efterår under ledelse af Éric Diard (LR) og Éric Poulliat (LREM).

En række tjenestepersoner, som har deltaget i høringer bag lukkede døre, har udtrykt bekymring over udviklingen.

Et af de foruroligende vidnesbyrder kommer fra en fagforeningsmand tilhørende RATP (det offentlige transportselskabet i Paris, red.), som afslører at «visse områder i terminalerne er forbudt for kvinder», og at «praktiserende muslimer trakasserer ikke-praktiserende muslimsk kvinder». En kvindelig kollega, som var rejst til Ibiza under ramadan, var til og med blevet ekskluderet.

ANNONSE

Selv ikke politiet er sparet for fænomenet:

Hvad politiet angår, rapporteres der om vanskeligheder med at afskedige radikaliserede politifolk på grund af utilstrækkelig lovgivning.

Nogle eksempler virker som hentet fra Saudi-Arabien:

En højtstående brandofficer fortæller om mænd som ikke må hjælpe kvinder under redningsoperationer.

En talsperson fra den franske indenlandske sikkerhedstjeneste Direction Générale de la Sécurité Intérieure (DGSI) som har deltaget i høringerne, advarer om at også uddannelsesmiljøer er blevet vigtige arnesteder for radikalisering.

Frankrig er blandt de lande som ligger et godt stykke foran Norge på vejen mod islamisering. Lignende tendenser kan dog mærkes også i vort eget land.

ANNONSE