Nyt

Det tog ikke mange timer, før der kom nyt i historien om ‘allahu akbar’-undervisning i en dansk skoleklasse. Det viser sig, at seancen foregik i 3.A. på Thyregod skole, hvor ‘Muhammed’ fra Sydsudan, i anledningen af et skoleskifte, gerne ville vise klassen hvordan man bad som muslim. Det fandt sted i en dansktime. Den citerede forælder herunder, betragter det ikke som problematisk, og hermed er han formentligt på linje med et flertal af danske vælgere. Også i Kristian Thulesen-Dahls Thyregod.

Det er optaget på Thyregod Skole i 3A. Min datter er med i baggrunden. Begivenheden var i forbindelse med at Muhammed skulle skifte skole til Kbh. De havde talt kultur i skolen og Muhammed ville gerne vise hvordan man ‘er muslim’ inden han skulle skifte skole ud af klassen. På samme måde som han skulle lære at bede fader vor i kristendom. Klassen min datter går i indeholder børn fra 9 forskellige nationale baggrunde og læreren th gør en del ud af at børnene skal lære at forstå hvor hinanden kommer fra. Det var meningen at Muhammed skulle have vist muslimsk bøn som en del af en kultur uge de havde i klassen. Da Muhammed flyttede skole før kultur ugen, fik han lov til at vise ’sit indslag’ fra Syd Sudan i en dansk time.” (David Hauge, Give)

David Hauge er en velmenende far. Men har han ikke forstået at islam ikke er som andre religioner? Har han virkelig ikke registreret hvad der foregår rundt ham? At mennesker drebes i hopetal til det samme råb som barna lærer: Allahu Akbar?

ANNONSE