Kopierede/fra hoften

“Den er 100 procent fake”, skriver en Facebook-ven, men det er der intet der tyder på, hvis man graver lidt dybere. Lene (Gilsgaard) Nordstrøm eksisterer, hun er efter kommentarene at dømme ikke en højreorienteret netkriger, men har blot ikke lyst til at være centrum for en større mediehistorie. Hun giver i kommentarsporet flere detaljer, og kalder eksempelvis den 15-årige pige for ’søde R*’. Alle involverede kommer fra Herlev.

“I går gik en pige ud af Mathildes klasse…

Vi er dybt rørte, vrede, frustrerede, magtesløse, ulykkelige og følelsen af uretfærdighed fylder.

Hun trivedes i klassen, havde det godt i pigegruppen og er en af de sødeste og fornuftigts piger, vi kender. Hun er en pige med gode værdier, en loyal ven, vellidt, velopdragen, pligtopfyldende, dygtig, flittig, sød, hjælpsom og med den sjoveste humor.

Hun mangler i klassen, i pigegruppen❤️

Hun kunne ikke længere gå i klassen eller på skolen.

Fordi hendes far er israeler.

Da pigen kom til vores piges klasse omkring 4. klasse, var hun flyttet fra en anden kommunal skole i nabo byen. Der blev hun jagtet af en gruppe af muslimske børn, som hjemmefra blev fyldt med had mod jøder og had mod Israelere. Børn som bl.a. jagtede hende, for at klippe hendes hår af.

For nogle uger siden blev familiens private hjem udsat for hadske breve i post kassen og på trappen foran huset. Breve med hagekors og hadske budskaber. Få dage efter var der ridset hagekors ind i pigens stol i klassen på vores datters skole, hvor forældrene nu føler sig utrygge ved at lade hende fortsætte.

I går sagde hun farvel til veninder og en dejlig dagligdag på en skole, hvor hun havde det godt og trivedes. Her skulle hun gå resten af sin folkeskole tid og afslutte til sommer med sine veninder og klassekammerater. Det er ødelagt for hende nu.

Den aften familiens hus blev udsat for hadske breve, havde der været had prædiker i flere moskeer i storkøbenhavn mod det jødiske folk.

Jeg er i chok. Vi er i chok.

Min datter er i chok og en spirende vrede er begyndt at vokse i hendes 15 årige hjerte. En vrede, som er skabt af det had, hun nu har oplevet mod hendes elskede veninde og hendes familie.

Jeg er i chok over, at det sker i Danmark. Jeg har ikke flere ord.

Danmark skal være et sted, hvor vi kan leve i fred og fordragelighed med hinanden uanset etnicitet og hvilken religiøs overbevisning man har ❤️🙏❤️”

Lene Nordstrøm på Faccebook, 23. oktober 2019

“David Hirschorn Ja David😥 det er så trist og skræmmende. Har også tænkt på jer❤️ Da pigen var udsat for første gang at blive kaldt ‘jødesvin’, og ‘hvis du nogensinde kommer tilbage i skolen, dræber vi dig’, havde hun vores yngstes alder 😥😥” (Lene Nordstrøm)

“Du må gerne dele! Vigtigst af alt kan vi tage ordentligt hånd om det, når det sker! Vi skal ikke begynde at hade alle muslimer, for det er jo kun en lille gruppe, som er fyldt med dette had. Vi skal markere som samfund, politikere, lærere, forældre osv. at vi ikke vil finde os i det! Det skal stoppes🙏❤️🙏” (Lene Nordstrøm)

“Jeg græder sgu også😥❤️ og også over søde R*❤️❤️ at hun skal opleve det😥” (Lene Nordstrøm)

“En kommentar til Lenes opslag . Jeg mærker så meget vrede , vrede over , at et barn skal udsættes for dette . Vrede over at en familie ikke kan føle sig trykke i deres eget land . Jeg mærker tristhed og atter tristhed . Jeg mærker angst for fremtiden . Hvad sker der og hvor bevæger vi os hen . Mine tanker går også hen til at disse mennesker som foretager sig sådanne had aktioner mod en anden trosretning . Jeg ønsker at disse mennesker skal finde deres hjerter og deres kærlighed samt respekten til Andre medmennesker og deres tro .❤️” (Pia Gilsgaard Nordstrøm)

“Det er på alle måder så urimeligt og uforståeligt!! Og uretfærdigt. Freja græd og græd igår – både over ‘tabet’ af en vidunderlig klassekammerat, men også i frustration og magtesløshed.”(Kirstine Munk Lund)

ANNONSE